Diplomáciai munka a háttérben

2018.07.23. 21:39

A Magyar Öttusa-szövetség főtitkára elégedett a fehérvári szervezéssel

Amíg a versenyek zajlottak a koronázóvárosi Európa-bajnokságon, addig a vezetők a lézerlövészetes futás népszerűsítésén dolgoztak.

Horog László

Gallai Klaus Schormann és Balogh Gábor társaságában (j-b)

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A Magyar Öttusa-szövetség főtitkára, Gallai István folyamatosan tárgyalt a nemzetközi szervezet vezetőivel. Az egykori volános öttusázó Angliában töltött tíz esztendőt, 2014-ben tért haza. MÖSZ-ben tevékenykedik, az utánpótlásért felelt két és fél éven át, 2017. február eleje óta a szövetség főtitkára. A tavalyi, junior vb után a mostani Eb-n is reggeltől estig dolgozott.

– Én nem ezt a versenyt szerveztem, hanem a 2019-es budapesti világbajnokságot. Nagyon sok megbeszélés zajlott a jövő szeptember elején megrendezésre kerülő vb-t illetően. A kontinensviadal remekül sikerült, a Bregyó-közi centrum és a többi létesítmény bejáratott, mindenki tudta a dolgát, ami hatalmas könnyebbséget jelentett. A Volán SC és a város vezetése, valamint a városgondnokság szakemberei is mindenben segítettek. A vívás új helyszíne, a Széna téri új sportcsarnok jól vizsgázott.

A sportvezető elmondta, míg a második versenynapon a fiú váltók küzdelmei során a szél megnehezítette a sportolók dolgát, addig számára a péntek volt a leghúzósabb.

Gallai Klaus Schormann és Balogh Gábor társaságában (j-b)
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

– Két, nagyon fontos megbeszélésünk volt. Késő délelőtt a nemzetközi szövetség elnökével, Klaus Schormann-nal és a korábbi olimpiai ezüstérmes Balogh Gáborral, a Magyar Diáksport Szövetség elnökével hármasban folytatunk diskurzust. Az összejövetel nem titkolt célja volt, hogy a lézerlövészetes futást, azaz laser run versenyszámot bevigyük az iskolákba, része legyen a testnevelés óráknak, valamint az elkövetkező években felkerüljön a diákolimpiák programjába. A több évtizedes múltra visszatekintő versenyek nagyon sok sportágban népszerűek, szeretnénk, ha az öttusa egyik alapszáma is közéjük kerülne. Az első találkozás után úgy gondolom, erre van is esély. A pénteki nap második, nagyon fontos eseményét az európai öttusázók szövetségének, az ECMP-nek elnökségi ülése jelentette, amelyen Simóka Beával – elnökségi tag a magyar és a nemzetközi szövetségben – vettem részt. Ezen az összejövetelen született döntés arról, hogy 2020-ban Magyarország rendezi az U17-es és U19-es négytusa-Eb-t. Ez sportdiplomáciai sikerként könyvelhetjük el. Ugyanabban az esztendőben kerül lebonyolításra a junior Eb is, aminek újfent Magyarország adhat otthont. Akár Székesfehérvár is házigazda lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában