Úszás

2018.07.23. 21:15

A báty nyomdokaiban a delfines ifjabb Fekete Bertalan

A Delfin SE úszója, Fekete Bertalan testvére, Ferenc rekordját vette célba a hétvégi országos bajnokságon.

Káldor András

Fekete Bertalan (balra) és Juhász Máté jól úszott az ob-n

Fotó: DSE

Dániel András, a delfinesek vezetőedzője ismét „kihúzott a kalapból” egy Feketét! Az idősebb Fekete, Ferenc már évek óta kiváló eredményeket ér el korosztályában, ám ezúttal öccse, Bertalan is előlépett, aki megpróbál bátyja nyomdokain haladni. A nagytestvér most is tartja az 50 méteres gyorsúszás országos csúcsát a 16 évesek között. A fiatalabbik fivér is ezt célozta meg, bár még csak 13 éves. A kecskeméti ob-n a nyolcadik helyen végzett a fehérvári tini, ha 30 századdal jobbat ért volna el, akkor a hatodik helyen zár.

Fekete Bertalan (balra) és Juhász Máté jól úszott az ob-n
Fotó: DSE

Ezen kívül még 100 méter háton is sikerült döntőbe verekedni magát, és itt is nyolcadikként fejezte be, míg 100 méter gyorson kilencedik lett. Itt csupán 35 század hiányzott ahhoz, hogy a fináléba kerüljön. A 14 éves Juhász Máté egyéni csúcsokat úszva felzárkózott a korcsoport élvonalához. Pechesen versenyzett, hiszen 200 m mellen 4.5 mp-et javított legjobbján, és így a kilencedik pozícióban zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában