kiütéssel nyertek

2018.06.04. 10:30

Padlóra küldte az ellenfeleket Hegyi Barnabás és Törteli Balázs is

Idő előtt vetett véget a mérkőzésnek a Videoton Box Club mindkét bokszolója a Veszprém megyei Magyar Ring Profi Ökölvívó Gálán.

Nagy Péter

Törteli Balázs (fehér) kiütéses győzelemmel tért vissza

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Hét különböző ország versenyzője lépett ringkötelek közé a szombati bokszgálán: a hazai öklözőkön kívül Venezuelából, Bosznia-Hercegovinából, Svédországból, Horvátországból, Franciaországból és Olaszországból érkeztek profi bunyósok. Márton Balázs betegség miatt kihagyni kényszerült a Thury-vár helyett a helyi sportcsarnokban megrendezésre kerülő eseményt, így a szorítóban két székesfehérvárinak, Törteli Balázsnak és Hegyi Barnabásnak szurkolhattunk.

A kisváltósúly helyett a váltósúlyra koncentráló Törteli (14 győzelem, 2 vereség) a súlycsoport regnáló magyar bajnokaként, a kecskeméti Horváth Richárd (2 győzelem, 7 vereség) ellen tért vissza egy négymenetesre kiírt összecsapáson. Kiliti Ferenc tanítványa nagy tettvággyal lépett ringbe, szinte egyből magához ragadta a kezdeményezést. Horváth az első menetben egy keresztbe veréssel jelezte, hogy nem feltartott kezekkel érkezett Várpalotára, ennek ellenére a fehérvári ökölvívó szépen, kötéltől kötélig terelgette ellenfelét. A Videoton BC üdvöskéje előbb jól megdolgozta testre, majd a piros sarokba szorította Horváthot a második periódusban, akit egy test- és fejkombináció után padlóra is küldött. A mérkőzésvezető beszüntette a találkozót, így Törteli Balázs technikai K. O.-val tért vissza hat hónap után.

Törteli Balázs (fehér) kiütéses győzelemmel tért vissza
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

– Mindenképp önbizalomnövelő mérkőzés volt, ahol egy kis ringrozsdát is leporolhattam magamról. Néhány ütést meghúzhattam volna, kicsit talán erőlködtem is, de a lényeg, hogy megvolt a kiütés – mondta a büszke győztes. A kevesebb mint négypercnyi hivatásos bunyóval rendelkező Hegyi Barnabásra (2 győzelem) a bosnyák Jasmin Dananovic (12 győzelem, 9 vereség) várt. A koronázóvárosi bokszoló szokásához híven most sem engedte kibontakozni ellenfelét, egy iszonyúan erős testütéssel az első menetben véget vetett a párharcnak.

– Örülök annak, hogy ilyen hamar be tudom fejezni a meccseimet, de ahogy nehezednek ezek a mérkőzések, úgy egyre kevésbé valószínű, hogy már az első menetben nyerek majd. Az első balegyenesem után már éreztem, hogy nem fog végigmenni az összecsapás, ezért rövidre zártam. Fiatal vagyok és nagyon erős, így ki szeretném próbálni egy súllyal lejjebb, nagyváltósúlyban is magam – értékelte a rövid meccset Hegyi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában