Most sem bírtak egymással

2018.06.26. 21:21

Közös történetük hatodik döntetlenjét vívta a Videoton és a DAC

Az Ausztriában edzőtáborozó Videoton FC harmadik felkészülési mérkőzésén a szlovák bronzérmes DAC Dunaszerdahely ellen csiszolta tovább játékát.

Ferencz Balázs

Kovácsik Ádámnak (szemben) többször bravúrral kellett védenie

Fotó: vidi.hu

FC DAC 1904–Videoton FC 1–1 (1–1)

Bad Erlach, 100 néző. Vezette: Gnam (osztrák).

DAC: Macej (Slancik, a szünetben) – Huk (Domonkos, 72.), Satka, Kone – Kostrna, Herc, Ljubicic (Spiriák, 72.), Simcák – Vida (Tretyakov, 60.) – Bayo, Pacinda (Dirkovic, 60.). Vezetőedző: Marco Rossi.

Videoton FC: Kovácsik – Nego, Vinícius (Juhász, 65.), Fiola, Stopira – A. Hadzic – Nikolov (Varga J., 65.), Pátkai (Kovács I., 65.) – Huszti (S. Scsepovics, 74.) – M. Scsepovics, Lazovics. Gól: M. Scsepovics (7.) illetve Bayo (13.).

A Videoton és a Dunaszerdahely alakulatai régi ismerősök. Történetük során összesen 15 alkalommal találkoztak, 4 győzelem és 5 döntetlen mellett 6 vereséget könyvelhettek el a piros-kékek. Először 1980-ban, utoljára 2017 októberében randevúztak, az Intertoto-k upában a DAC ellen aratta legnagyobb arányú győzelmét a nemzetközi porondon a Vidi, az 1993–94-es szezonban 7–1 lett a végeredmény. Ez a múlt, a jelen pedig a Dunaszerdahely feltámadásáról is szól. A DAC hosszú idő után fellépett a szlovák bajnokság dobogójára, s az El selejtezőjében a grúz Dinamo Tbiliszivel találkoznak.

Jól kezdett a Vidi. A 7. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Lazovics perdített Marko Scsepovics elé, aki egy igazítás után nyolc méterről jobbal kilőtte a jobb felső sarkot. A felhők is siratták a DAC hátrányát, eleredt az eső, s ez az immár magyar szövetségi kapitány, a DAC-nál még vezetőedzőként tevékenykedő Marco Rossi gárdájának kedvezett. A 13. percben Stopira vesztett labdát az ellenfél térfelén, az előrevágott játékszert Pacinda szelídítette meg, majd remekül tálalt Bayo elé, az elefántcsontparti csatár pedig 13 méterről a hálóba lőtt, 1–1.

Kovácsik Ádámnak (szemben) többször bravúrral kellett védenie
Fotó: vidi.hu

A 30. percben Huszti pörgette fel lépteit, s 22 méterről tüzelt, a labda a felső lécen csattant. A második félidőre csak Marco Rossi cserélt, a gólvonal elé küldte a 18 éves Slancik kapust, akit a nyáron a Tatran Presovtól szerződtettek. Az 56. percben azonban nem neki, hanem Kovácsik Ádámnak akadt dolga. Bayo centerezett, Pacinka pedig 12 méterről lőtt egyből, a fehérvári portás refl exből védett hatalmas bravúrral. A dunaszerdahelyiek futballoztak veszélyesebben, Ljubicic indította Dirkovicot, akit Juhász testtel megbillentett, nem esett el, majd nagy helyzetből lőtt, Kovácsik a földön fekve tolta szögletre a labdát. A román válogatott csatárral, Constantin Budescuval hírbe hozott Videoton egy győzelem és egy vereség után döntetlennel súlyozta a felkészülési időszak mérlegét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában