Budapest-bajnokság

2018.06.27. 21:13

Ezüsttel nyitott a fehérvári úszó

Az első napon nem sikerült az Eb szintidejét teljesítenie Bordás Beatrixnak, a Hullám 91 ÚVE versenyzőjének.

Nagy Péter

Bordás Beatrix, az 50 méter pillangó országos csúcstartója jobb folytatásban bízik

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodhattak elit úszóink az idei Európa-bajnokságot illetően a szerdán startoló Budapest-bajnokságon. A négynapos megmérettetés leginkább azok számára volt fontos, akik még nem rendelkeztek a glasgow-i kontinensviadalon való részvételhez szükséges szintidővel.

Bordás Beatrix, a fehérvári Hullám 91 ÚVE versenyzője áprilisban már ízelítőt adott idei formájából: a 25 éves olimpiai reménység 50 méter pillangón 26,14 másodperces országos csúcsot repesztett. Az 50 méter női gyorsú szás előfutamát is hasonló magabiztossággal várhatta Sárdi Ákos tanítványa, aki 26,42 másodperccel a szám leggyorsabbjaként kvalifikálta magát a délutáni döntőbe.

Bordás Beatrix, az 50 méter pillangó országos csúcstartója jobb folytatásban bízik
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A férfiaknál 50 gyorson a hullámosok közül Rumpler Bencének, Ohr Ádámnak és a Dunaferr úszójának, Dort Máténak sem sikerült a legjobbak közé beverekednie magát.

A szintén újvárosi Dort Bence 100 háton elért 1:02,15-ös ideje a tizedik helyre volt elég a selejtezőben, klubtársainak, Farkas Botondnak, Kállai Botondnak és Weiter Dávidnak, valamint a székesfehérvári Izinger Bencének sem sikerült továbbmenni.

A hölgyeknél a dunaferres Lack Bianka, a Hullám indulói közül Kocsis Édua, Leposa Anna és Knapp Róza maradt döntő nélkül 100 méter háton. Az urak 200 méter pillangó előfutamában – köztük a világbajnoki ezüstérmes Milák Kristóffal – a székesfehérvári Rumpler Bence a 10. pozícióban futott be, a dunaújvárosi Szlobodnyik Dávid és Hegedűs Kristóf szintidőn kívül maradt.

Érdekesség, hogy a magyar úszás egyik emblematikus figurája, Cseh László rajthoz sem állt ezen a távon. A koronázóvárosiaktól Sárdi László tizedikként selejtezett 100 méter mellen, Ohr Ádámnak és Izinger Bencének viszont nem sok babér termett ebben a számban. A hullámos Halmai Bianka 1:14,81-es idővel a negyedik helyen masírozott a döntőbe a 100 méter mellúszás előfutamából, Leposa Annának azonban nem sikerült a bravúr. A délutáni fi nálék a fehérváriakkal teletűzdelt női 800 méter gyorssal kezdődtek, ahol Knapp Róza a 6., Leposa Anna a 7., Kocsis Édua a 12., Budai Panna a 15. lett.

 

Majd ezután következett Bordás egyik fő száma, az 50 méter gyorsúszás. A nüanszok csatáját most a győri Gyurinovics Fanni nyerte, megelőzve a 0:26,60-as, Eb-szintidőn kívüli eredményt produkáló hullámos versenyzőt. 100 háton Dort Bence a 2., 200 pillén Rumpler Bence a 3., 100 mellen Sárdi Levente az 5. pozícióban zárta a B döntőt. Halmai Bianka 100 mellen 1:14,94-cel hetedikként végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában