Messit tartja a világ legjobbjának

2018.06.30. 18:00

A Videoton egykori középpályása, Csongrádi Ferenc elégedett a vb színvonalával

Közel másfél évtizeden át erősítette a Videotont, később a Rába ETO és a Veszprém színeiben is szerepelt az élvonalban.

Horog László

Csongrádi Ferenc szerint nem lehet panasz a foci-vb mérkőzéseire

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A válogatottban 24 alkalommal jutott szóhoz, részt vett és pályára lépett az 1982-es, spanyolországi világbajnokságon. A Vidi 1985-ös, UEFA Kupa-döntős együttesének csapatkapitánya később edzősködött is a legmagasabb osztályban. Természetesen figyeli a nyári, oroszországi világbajnokságot, érdeklődéssel várja a hétvégén kezdődő egyenes kieséses szakaszt. A pénteki szünnapot követően már nincs számolgatás, élesben folytatódnak a küzdelmek.

- A németek játéka óriási csalódás volt számomra. Négy évvel ezelőtt remekül futballoztak, most nem emlékeztettek az akkori együttesre, pedig többen pályára léptek ezúttal is. Mexikó ellen már érezni lehetett, hogy valami nincs rendben, még akkor is, ha nagyon sok gólhelyzetet dolgoztak ki, de elpuskázták azokat. A svédek ellen szerencsével nyertek, Kroos a ráadásban szerzett szabadrúgásgóljával, a dél-koreaiak ellen viszont képtelenek voltak betalálni. Pedig megint egykapuztak, a védő Hummels egyedül eldönthette volna a mérkőzést. Az ázsiaiak amúgy egyértelműen Fair Play-díjat érdemelnének, ugyanis nem volt esélyük a továbbjutásra, mégis küzdöttek az utolsó leheletükig, szépen búcsúztak a tornától.

Az egykori középpályás a vb előtt négy közé várta a regnáló világbajnokot, ami nem is meglepő, az utóbbi évtizedekben nem volt világverseny, ahol a németek nem küzdöttek éremért. Mindig ott voltak a végelszámolásnál.

Csongrádi Ferenc szerint nem lehet panasz a foci-vb mérkőzéseire
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

- Joachim Löw gárdája mellett a spanyoloktól is sokat vártam, továbbá az Eb-győztes portugáloktól, a belgáktól, a dél-amerikaiak közül pedig az argentinoktól és természetesen a braziloktól. A németek elbuktak, az argentinok a sírból jöttek vissza Nigéria ellen, megmenekültek a szégyentől. Meggyőződésem, ha franciák elleni nyolcaddöntőben összeszedettebb játékot nyújtanak. Amennyiben a gallokon túljutnak, az eddigi gyenge produkció ellenére messzire juthatnak. Náluk játszik a kedvenc játékosom, én Lionel Messit tartom a világ legjobb labdarúgójának. Mindent tud a fociról. Nyilván Ronaldo és Neymar is elképesztő tudással rendelkezik, de én Messit tartom a legtöbbre, ő a legkomplexebb.

Csongrádi úgy gondolja, a mérkőzések kimondottan izgalmasak, ráadásul az egyenes kieséses szakaszban még élesebbek lesznek az összecsapások, nincs kísérletezés, nincs matematika, nincs hibalehetőség. Az egykori középpályás szerint a 32 csapatos torna megfelelő, ha 48-ra felemelik a létszámot, az a minőség rovására megy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában