elbúcsúzott az átlövő

2018.05.27. 22:42

Vissza a román bajnokságba

Két és fél évet töltött kék-fehérben, elbúcsúzott a társaktól a macedón válogatott átlövő, Elena Gjorgjijevska.

Horog László

A hétközi évzárón négy kézilabdázó távozását jelentették be, a beállós Mayer Szabina, a szerb jobbátlövő, Jelena Lavko, a kapus, Herr Orsolya és a macedón, balkezes átlövő, Elena Gjorgjijevska sem a fehérváriaknál folytatja. A klub a fiatal, 21 esztendős, októberben szerződtetett, brazil kapusát, a jövő nyárig szerződéssel rendelkező Flávia Gabina Limát szeretné kölcsönadni. Ami biztos, Gjorgjijevska visszatér Romániába, ahonnan 2016 januárjában érkezett. Azonban nem korábbi állomáshelyén, Nagybányán, hanem Craiován folytatja.

A macedón Struga városában született, 28 esztendős kézilabdázó pályafutása során megfordult a Kometal Gjorce Petrov Skopje, a Vardar Skopje, a ZRK Buducnost Podgorica, a HCM Baia Mare együttesében, mielőtt Fehérvárra szerződött, két és fél idénnyel ezelőtt. Most visszatér a román bajnokságba.

Elena Gjorgjijevska a román bajnokság ezüstérmeséhez igazol, BLben szeretne kézilabdázni Fotó: Koppán Viktor/Fejér Megyei Hírlap

– Kellemes emlékeket őrzök Fehérvárról, szerettem itt élni és sportolni, a klubnál mindenki barátságos és segítőkész volt velem. Jó döntést hoztam, amikor két és fél éve elfogadtam az FKC ajánlatát. Akkor már egészséges voltam, de az önbizalmam nem volt az igazi, ugyanis előzőleg jöttem vissza egy súlyos térdszalagsérülésből. Az egyesület minden támogatást megadott, hogy visszanyerjem korábbi önmagam. Úgy gondolom, főleg a 2016–17-es idényben ment jól a játék, hozzátettem a csapat teljesítményéhez.

Ahogy a csapat, ő is elmaradt a várakozástól a múlt héten zárult idényben, jobb teljesítményt várt magától. Bár a szezon végére összeállt a játék, a nyolcadik hellyel érthetően nem elégedett.

– Végig hullámzott a teljesítményünk, hol fenn voltunk, hol lenn, az utolsó hónapban állt össze a játékunk. Elfogadtam a Craiova ajánlatát, ellenfélként többször jártam ott, a csarnokot ismerem, a város sem idegen számomra. Az döntött mellettük, hogy a CSM Bucuresti mögött a második helyen végeztek a bajnokságban, a BL-ben indulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában