amerikai foci

2018.04.07. 08:50

Nyíregyházán javíthatnak a Fehérvár Enthroners koronázói

A HFL második fordulójában Nyíregyházán szeretne javítani a Fehérvár Enthroners amerikaifutball-csapata.

Nagy Péter

A kékben játszó Fehérvár Enthroners győzött

Fotó: FMH-Archív (Koppán Viktor Dávid)

Két hete maradt Pál Tibor Kornél szakvezetőnek arra, hogy rendbe szedje övéit a Budapest Wolves együttesétől hazai pályán elszenvedett 35–7-es vereséget követően. Hiába söpörte végig a Divízió 1-et az Enthroners, az élvonal már egy más tészta, az angyalföldiek magabiztosan vitték el a pontokat a First Fieldről. Kesergésre nincs idő, a meccsek futószalagon jönnek, hiszen Antonio Roane és társai nemcsak a honi pontvadászatban, hanem az osztrák alsóbb ligában is érdekeltek. A nyíregyháziak első találkozója elmaradt, így egy viszonylag éhes „tigriscsapat” várja a Koronázókat szombaton.

A hazaiak kerete teljesen kicserélődött az elmúlt évekhez képest. Két esztendeje már ebben az osztályban harcoltak a szabolcsiak, tavaly viszont csak a Divízió 2-ben csillogtatták meg tudásukat. Importjátékosok terén – a Fehérvárhoz hasonlóan – is nagyot húzott a Thomas Smythe vezetésével készülő brigád, a védelembe szerződtették a GFL-t megjárt Greg Williams Jr.-t, valamint az arénafociban járatos Cliff ord Stokes Jr.-t. Smythe európai szinten nagy stratégának számít, a bécsiekkel szerzett hat bajnoki címe mellett a Euro Bowlt is kétszer megnyerte. Két, az utóbbi időkben sok változáson átment alakulat csap össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában