Magabiztos Koronázók

2018.04.16. 22:02

Győzelemmel indított az Enthroners az osztrák ligában

62 ponttal nyert a fehérvári amerikaifutball-csapat a bécsi Dacia Vikings Superseniors ellen.

Nagy Péter

Erődemonstrációt tartott a fehér mezes fehérvári alakulat a bécsi Vikingek ellen

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Fehérvár Enthroners–Dacia Vikings Superseniors 68–6

Két, sikertelenül megvívott HFL-találkozót követően a bécsi Dacia Vikings Superseniors alakulata érkezett a First Fieldre vasárnap az osztrák ötödosztály első fordulójában. A Vikingek rutinos brigádja nem más mint az AFL, azaz a sógoroknál futó legmagasabb amerikaifutball-bajnokság egyik élcsapatának, a Vienna Vikings második számú, ki­öregedett garnitúrája.

A hazaiak hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, Gyarmati labdaszerzése után egy play-ből Nardai Ádám indította Tóth Nándort, aki megszerezte a vezetést az Enthronersnek. Zách György lába nem remegett az extránál, így gyorsan elhúztak a fehérváriak 7–0-ra. Szakácsi Ákos Hartai Gábor blokkjainak köszönhetően megállíthatatlanul robogott a házigazdák második TD-je felé, Zách pedig ismét a villa közé lőtt, 14–0. Egy rosszul elvégzett punt után Novakov Dávid futotta le az egész Vienna védelmét, Zách újfent nem hibázta el az extrát, 21–0.

 

A Fejér megyeiek védelme egyáltalán nem engedte kibontakozni a Superseniors támadósorát, Szakácsi Ákos elfutása és Zách újabb pontja után már 28–0 állt az eredményjelzőn. A szerény képességű Dacia 35–0-s hátrányba került még az első negyedben Tóth Csaba majd’ 40 yardos punt visszahordása és Zách rúgását követően. A házigazdák makulátlan előnyét Wolf­gang Bernandiner passzából Wolfgang Kubitschek elkapása csúfította el, 35–6. A térfélcserét megelőzően Sándor Gergő is beköszönt, tetemesre növelve a Koronázók előnyét, 41–6.

Erődemonstrációt tartott a fehér mezes fehérvári alakulat a bécsi Vikingek ellen
Fotós: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A rendkívül sportszerű, de edzőmérkőzéssé fajult összecsapáson életbe lépett a mercy rule, azaz futó órával játszottak a csapatok a második játékrésztől fogva. A folytatásban Nardai Fövényesi Marcellt hozta kihagyhatatlan helyzetbe, 47–6-ra alakítva az állást. Novakov és Szakácsi elfutásból, míg Vass Zoltán extrából szerezte meg a Fehérvár újabb pontjait, 61–6. A végén még Tóth Nándor hordott vissza egy puntot, így magabiztosan, 68–6-ra nyert az osztrák pontvadászatban debütálló Enthroners.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában