Fehérvári siker

2018.04.24. 20:13

Az Enthroners első győzelmének örülhetett Újvárosban

A Koronázók amerikaifutball-csapata szoros küzdelemben, 30–24-re legyőzte a Gorillákat a HFL 3. fordulójában.

Nagy Péter

A fehérváriak (kék) első győzelmüket aratták a HFL-ben

Fotó: Hankusz Kálmán/ Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújváros Gorillaz AFS–Fehérvár Enthroners 24–30

(7–0, 0–9, 7–14, 10–7)

Pontszerzők: Nick Ward 2 TD, Airiss Hargrow 1 TD, Beretka József 1 FG és 3 XP, illetve Antonio Roane 3 TD, Tóth Dávid 1 TD, Jebrai Regan 1 S, Zách György 4 XP

A nyeretlenek csatáját rendezték a hét végén Dunaújvárosban, a magyar élvonalbeli amerikaifutball-bajnokság harmadik fordulójában. A HFL első Fejér megyei rangadóján a hazaiak kezdtek jobban, Nick Ward elkapásával és Beretka József extrájával hamar elhúztak 7–0-ra. Novakov Dávid 20 yardos elfutásával veszélyeztettek a vendégek a túloldalon, majd Tóth Nándornak nem sikerült elcsípnie Erős Márk passzát. A pontszerzés végül összejött a fehérváriaknak a védelem jóvoltából, amikor Jebrai Regan vetette bele magát egy puntba a második periódusban, 7–2. Az újvárosi fal bemozdulásával újabb jó pozíciót harcolt ki az Enthroners, a megállíthatatlan Antonio Roane és Zách György révén pedig átvették a vezetést a látogatók, 7–9.

A fehérváriak (kék) első győzelmüket aratták a HFL-ben
Fotós: Hankusz Kálmán/ Dunaújvárosi Hírlap

A szünet után a Gorillák megtalálták a rést a Koronázók védelmén Airiss Hargrow által és ismét náluk volt az előny, 14–9. Egy labdaszerzést ünnepeltek a vendéglátók ugyan, de helyette 15 yardos büntetés kaptak, majd Antonio Roane-t újfent nem tudták feltartóztatni, 14–16. Sőt, egy interception után Tóth Dávid futott le mindenkit, 14–23. 40 yardos mezőnygóllal szépített Beretka (17–23), de Antonio Roane ismét túl nagy falatnak bizonyult a Dunaújvárosnak, 17–30. Nick Ward touchdownjával közelebb lopództak a vendéglátók, de a derbit a Fehérvár nyerte.

Pál Tibor Kornél, a Fehérvár Enthroners vezetőedzője: – Nehéz, kemény találkozón vagyunk túl. A küzdőszellem mindenképp dicsérendő. Megvan az első győzelem, de dolgozni kell tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában