Gratulálunk!

2018.03.07. 13:30

Rangos edzői elismerést kapott Korponai István, a Volán pentatlonistáinak mestere

Összesen tíz hazai szakembert, pedagógust és edzőt rangos díjjal jutalmaztak, köztük volt a volános öttusázók mestere, Korponai István.

Horog László

Korponai István és Vörös Zsuzsanna a díjátadón

Fotó: Horog László

A Mol Új Európa Alapítványa összesen tíz, kiemelkedő munkát végző pedagógust és edzőt jutalmazott Mester-M díjjal. A cég 2007 óta összesen 95, olyan szakember munkáját ismerte el, akik kimagasló és elkötelezett munkájukkal hozzájárultak a fiatal tehetségek sikereihez. Az egymillió forinttal járó díjra korábbi tanítványaik jelölhetik mentoraikat, akik közül az alapítvány kurátorai választják ki az adott év kitüntetettjeit. A díjátadón a média munkatársai a kétszeres olimpiai bajnok vívóra, London és Rió győztesére, Szilágyi Áronra voltak leginkább kíváncsiak, de jutott a gratulációkból a díjazottaknak is. Az elismeréseket a hazai olajcég képviselői mellett Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó, az alapítvány kurátora, Szilágyi Áron kardvívó, Herczig Norbert négyszeres magyar ralibajnok és Hamar Dániel a Muzsikás Együttes alapító tagja adta át.

A budapesti Vigadóban tartott gálán Korponai István mellett Kónya Marianna vegyészt, kémiatanárt, Simon Péter fizikatanárt, Szőllősy László földrajztanárt, Varga József matematikatanárt, Halászné Veres Zsuzsa zongoratanárt, Szücsné Harkó Enikő magyar nyelv és irodalomtanárt, Törökné Csécs Lenke néptánc pedagógust, Haász Katalin műugróedzőt és Módos János birkózóedző köszöntötték.

Korponai István és Vörös Zsuzsanna a díjátadón
Fotós: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

Mindegyik kitüntetettről rövid film pörgött, Korponai Istvánt korábbi tanítványa, Athén olimpiai bajnoka, Vörös Zsuzsa méltatta – ő jelölte a díjra is –, majd a szakvezető Szilágyi Árontól vette át az elismerést. Korponai István 1983 óta vesz részt edzőként a Volán Fehérvár öttusa szakosztályának életében. Megkapta a mesteredzői címet is.

– Ez a kitüntetés azért különösen értékes a számomra, mert 700 szakember közül kerültem a legjobb tízbe. Valamint azt sem érdemes elhallgatni, hogy az erkölcsi siker mellett ez anyagi elismeréssel is jár. Több, mint harminc, sikeres, fehérvári tanítványt segítettem az öttusában, sportolóink több, mint 300 világbajnoki és Európa-bajnoki érmet szereztek már a különböző versenyeken. Napjaink legsikeresebb öttusázói, Kovács Sarolta és Demeter Bence életét a kezdetektől végigkísérem az ifjúsági és junior érmektől, az olimpiai szerepléseken át, Sarolta egyéniben szerzett világbajnoki címéig. Vörös Zsuzsanna olimpiai bajnok öttusázó felkészülését szintén a kezdetektől fogva segítettem, mindig mellette álltam, elkísértem az Athénban szerzett olimpiai aranyig. Emellett a Volán mostani edzőállományának szinte egészét segítette már nevelőedzőként. Nemrég múltam 60 éves, szívből remélem, még nagyon sok sikerben lesz részem – mondta Korponai István, a Volán Fehérvár szakmai igazgatója a díj átvétele után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában