Túl nagy falat volt elsőre

2018.03.25. 08:42

A Farkasok magabiztosan győztek a First Fielden 

A HFL nyitófordulójában a Budapest Wolves amerikaifutball-csapata 28 ponttal nyert a Fehérvár Enthroners otthonában.

Nagy Péter

Nagy nap virradt a fehérvári egyesület életében szombaton, a Koronázók tízéves történelmében először, a hazánkban futó amerikaifutball-bajnokság élvonalában, a HFL-ben látták vendégül a magyar rekordbajnok Budapest Wolves csapatát. A Farkasokat a tavalyi idénynyitón egy másik Fejér megyei gárda, a DAK Acél Gorillaz tréfálta meg, a dunaújvárosiak akkor nagy meglepetésre 41-23-ra legyőzték a fővárosiakat. A téli erősítéseknek köszönhetően hasonlókban reménykedett Pál Tibor Kornél, az Enthroners vezetőedzője is.

Fotó: Fehér Gábor

A pályán viszont a budapestiek akarata érvényesült, a hatodik percben Gecser Máté vitt be touchdownt, majd az extra pont után 0-7 állt az eredményjelzőn. Lendületben maradt a Wolves, ez pedig Madarassy Kristóf elkapásával újabb pontokban mutatkozott meg. 0-14-es hátránya mellett sérülések is hátráltatták a hazaiakat, a télen igazolt Ryan Seaberg mellett Zilai János is idő előtt kényszerült befejezni a játékot. A folytatás sem a házigazdákról szólt, az új import, Darius Lewis punt után visszahordott TD-jével már húsz egységgel vezettek a látogatók a nagyszünetben.

Fotó: Fehér Gábor

A harmadik negyedben többször a pontszerzés kapujában álltak a székesfehérváriak ugyan, de a végjátékba csúszott hibák miatt nem sikerült közelebb lopódzniuk az angyalföldiekhez. Sőt, a záró etapban a Lenner Péter által elért touchdown minden kérdést eloszlatott, az újabb kétpontos kísérlettel pedig behozhatatlan előnyre tettek szert a XIII. kerületiek. Szakácsi Ákos TD-jével végül megszerezte első pontjait története első HFL-meccsén az Enthroners, de Gecser újabb villanása – és a sikeres extra – után a Budapest Wolves magabiztosan, 7-35-re nyerte az összecsapást. A Koronázók legközelebb április 7-én, a Nyíregyháza Tigers vendégeként lépnek rácsmezőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában