Amerikában bizonyítana

2018.03.04. 12:00

Komoly tervei vannak az egykori NBA-játékos, Dávid Kornél lányának

Egyetlen hazai játékos jutott el a világ legjobb bajnokságába, Dávid Kornél négy együttesben is szerepelt a tengerentúlon.

Horog László

Ehmann Tímea és Dávid Mia (jobbra), a DKKA játékosai Fotó: a szerző Fotó: Horog

Nagyobbik lánya, Dominika is kosarazott, ám gyorsan búcsúzott, műkorcsolyázni kezdett, ám a jeges sporttól is eltávolodott. Húga, Dávid Mia viszont immár hat esztendeje kosárlabdázik, nem is rosszul. Az előkészítő válogatott keretbe már bekerült, reméli, az U14-es, korosztályos együttesben szóhoz jut a közeljövőben.

- Hétévesen kezdtem kosarazni, természetesen a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémián, ahol azóta is pattogtatok. Nagy Sándor volt a nevelőedzőm, ő irányította az első foglalkozásaimat. Apu a példaképem. Nagyon örülök, hogy néhány mérkőzésen még láttam játszani, Spanyolországban, Vitórában és Gran Canarián, de ezek fátyolos emlékek, még nagyon pici voltam. Az megmaradt bennem, amikor a mérkőzések előtt felsorakoztak, valamint a győztes meccsek utáni ünneplések.

Amikor édesapja befejezte a kosárlabdázást, a család hazatért és Fehérváron telepedett le, Mia a koronázóvárosban kezdte a sportot.

Ugrics Blanka és Dávid Mia (jobbra), a DKKA játékosai Fotó: a szerző Fotó: Horog

- A nővéremet követtem a palánk alatt, ám Domi gyorsan abbahagyta, nem is neki való ez a sport, ő visszafogottabb, félénkebb, mint én. Apu rám bízta a döntést, nem erőltette, hogy kosárlabdázzak. Később nagyon sokat segített, megtanított labdát vezetni, dobni, és sokszor elmentünk együtt futni. Amikor ideje engedi, eljön a bajnoki meccseimre, de elég elfoglalt, sokat utazik. Viszont anyukám minden mérkőzésemen jelen van, idegenben is, valamint a nővérem is szurkol nekem. Remélem, büszkék rám, mindannyian.

Mia decemberben töltötte be 13. életévét, októberben szerepelt a Sopronban rendezett, válogatott előkészítőn, három, fehérvári klubtársa, Ugrics Blanka, Ehmann Tímea és Gugolya Eszter társaságában. Dávid Kornél lánya szívből reméli, a korosztályos válogatottba is meghívót kap a közeljövőben. Erősségének a középtávoli dobásokat tartja, ugyanakkor tisztában van a hiányosságaival is, a labdavezetést, a lepattanózást, a betörést még gyakorolnia kell.

Európai nagycsapatba nem vágyik, a magyar válogatottban szeretne kulcsfigura lenni, valamint pályára lépni a tengerentúlon, a WNBA-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában