Ismét jótékonykodott a szövetség

2018.03.06. 15:00

Adományokat vittek a válogatott focisták az egyik fehérvári iskolába

Csillogó szemű középiskolások fogadták a sportolókat, akik nem érkeztek üres kézzel a fehérvári iskolába.

Horog László

A magyar minifutball-válogatott küldöttségével büszkén pózolnak a az EGYMI Arany János Iskola boldog tanulói

Fotó: Horog László

A hétfő délelőtti órákban érkezett a Seregélyesi úton található középiskolába a fehérvári központú Országos Minifutball Szövetség háromtagú delegációja, a két futballista, Bánfalvi Balázs és Bognár Bence, valamint a szakmai vezető – egyben szövetségi edző – Nagy Lajos. Utóbbi kezdte a tanintézménybe cipelni a közelmúltban összegyűjtött ajándékokat a két játékossal, de gyorsan csatlakoztak hozzájuk az intézmény – az EGYMI Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola – tanulói is. A folyosón tartott ünnepségen Fülöp Anita intézményegység-vezető, a szakiskolát támogató Műhelyvilág Alapítvány kurátora elmondta, hogy minden adománynak nagyon örülnek.

– A minifutball szövetséggel a 2016 augusztusában, Székesfehérváron megrendezett Európa-bajnokságot megelőzően kerültünk kapcsolatba. A középiskolánkban 115 gyermek tanul, imádják a sportot, legfőképp a futballt. Az egészséges életmódra nevelés számunkra fontos, ebbe jól illeszkedik a válogatott kispályás futballisták látogatása, valamint nagy örömmel vettük az általuk hozott ajándékokat. Túl azon, hogy az itt tanuló tinédzserek mássággal élnek, szociálisan rendkívül hátrányos helyzetű családokban nevelkednek. Fogyatékkal élő, enyhe fokban értelmi fogyatékos, tanulásban akadályozott nebulók járnak a Seregélyi úti iskolánkba, akik nem csak a megyeszékhelyről és környékbeli településekről érkeznek, akad ajkai növendékünk is – közölte Fülöp Anita.

A magyar minifutball-válogatott küldöttségével büszkén pózolnak a az EGYMI Arany János Iskola boldog tanulói Fotós: Horog László

Az intézményvezetőnek Nagy Lajos átadta a válogatott mezét, valamint a december végén, a VOK-ban lebonyolított nagyszabású futballfesztiválon összegyűjtött ajándékokat: labdákat, focicipőket, egyéb sporteszközöket, valamint tartós élelmiszereket.

– A szövetségünk nem csak ezt az iskolát, a Műhelyvilág több intézményét is támogatja. Fontosnak tartjuk a karitatív tevékenységet, az év végi, a Berényi úti csarnokban mindig telt házat vonzó rendezvény remek alkalom volt nemcsak a kispályás foci népszerűsítésére, hanem a mássággal élő fiatalok megsegítésére is. Úgy készülünk, hogy az együttműködésünk hosszú távú lesz – közölte Nagy Lajos.

A minifutball válogatott tavaly bronzérmes lett a brnói Európa-bajnokságon, a tunéziai vb-n pedig a negyeddöntőben búcsúzott. Rövidesen megkezdik a felkészülést a nyári, ukrajnai Eb-re.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában