XXII. Karate Diákolimpia

2018.02.26. 17:30

Diákolimpiai bajnok lett a kis ráckeresztúri karatéka, Bokrodi Levente

Egy kis faluban gyorsan terjednek a hírek, ám a jó hírek lassabban kelnek szárnyra, mint a rosszak. Vajon miért? A kérdés persze költői, a választ sejtjük csupán – a lényeg azonban, hogy örömteli eseményről adhatunk hírt: a ráckeresztúri Bokrodi Levente diákolimpiai bajnok lett karate sportágban.

Gajdó Ágnes

k

Fotó: Gajdó Ágnes

A XXII. WKF Karate Diákolimpiát tavaly novemberben rendezték Szigetszentmiklóson, a városi sportcsarnokban. A versenyen ötvenhárom egyesület több mint négyszáz versenyzője indult. A legfiatalabb karatéka hat-, a legidősebb huszonegy esztendős volt. Levente az Ercsi Harcművészeti Egyesület színeiben remekül helytállt. A hat-hét évesek között aranyérmet nyert kumite kategóriában, katában ezüstöt szerzett. Mestere, Ujvári József három éve foglalkozik a tehetséges fiúval, s Levente sportpályafutását szülei is támogatják.

– Szinte minden hónapban megyünk valamilyen versenyre – meséli Levi édesapja, Tibor. – Jártunk már Csepelen, Vértesszőlősön, Bátaszéken, Szigetszentmiklóson, Szekszárdon, Tatabányán, Adonyban, s egyik helyről sem távoztunk érem és oklevél nélkül.

Bokrodi Levente jelenleg sárga övet visel kék csíkkal, célja a mesterfokozat megszerzése Fotó: Gajdó Ágnes

S hogy miért a karatét választotta az ifjú ember?

– Láttam egy filmet, amiben karatésok küzdöttek, s nagyon megtetszett – lelkesedik Levente. – Már óvodáskoromban kezdtem edzeni, s jelenleg is heti két alkalommal járok Ercsibe. Otthon is gyakorlom a formagyakorlatokat, de a küzdést is.

– Főleg apa a „bokszzsák” – veszi át a szót Bernadett, az édesanya. – Úgy gondoljuk, fontos, hogy a fiunk rendszeresen sportoljon, mozogjon. Ez nem azt jelenti, hogy sosem gépezhet például, de megvan mindennek a maga ideje. A karate arra is jó, hogy fejlessze a koncentrációképességet, az önuralmat, mindennek Levi az iskolában is hasznát veszi, jól tanul, szorgalmas. Most elsős, kedvenc tantárgya a matematika. A diákolimpiai bajnoki cím a továbbtanulásnál pluszpontokat jelent majd. Levente jelenleg sárga övet visel két csíkkal, célja a mesterfokozat megszerzése. Szurkolunk, hogy álma megvalósuljon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában