Sima győzelem

2018.02.26. 19:58

Jól kezdték a tavaszt a csákvári focisták

Három ponttal távozott a szezonnyitón Óvárról az Aqvital FC Csákvár labdarúgó csapata.

Nagy Péter

Sándor György duplájával és Oldal Tibor a lefújás előtt szerzett találatával megérdemelten nyert 3–1-re a Szijjártó-legénység a Mosonmagyaróvár otthonában megrendezett NB II-es bajnokin. Győzelmével a Fejér megyei társaság elmozdult a 19. pozícióból, valamint egy pontra megközelítette a még bentmaradást jelentő 17. helyen tanyázó Szeged gárdáját.

– Azt mindenképp meg kell említeni, hogy irreális talajon rendezték a vasárnapi mérkőzésünket, ez pedig egyik félnek sem kedvezett – kezdte Szijjártó István vezetőedző.

– A sáros, csúszós pályához nekünk sikerült jobban alkalmazkodni, ezen felül próbáltuk a saját játékunkat játszani, ennek köszönhetően szereztük meg a három pontot. Ahhoz hogy jövőre is a másodosztályban futballozhassunk, mindenkinek össze kellett kapnia magát az elmúlt időkben. Az állományunk összetétele ugyan változott, de a játékrendszerünk nem. Jól igazoltunk a téli szünetben, az újonnan érkezők hamar felvették a ritmust, keményen dolgoztak a felkészülés alatt, versenyhelyzetet kialakítva ezzel házon belül. Azért is értékes a Mosonmagyaróvár felett aratott diadalunk, mert ezt olyan labdarúgók nélkül értük el, mint a hiányzó Nagy Zsolt, Tar Zsolt, Dulló Martin, Polonkai Attila, Mészáros Dávid vagy Papp Máté.

A két gólt szerző Sándor Györgyöt (b2) ünneplik a társak Fotó:KR

A kollégáimmal azon vagyunk, hogy a következő idényben is NB II-es klubja legyen Csákvárnak. Remélhetőleg, a hétvégi, Győr elleni meccsünket megelőzően nem szól közbe az időjárás és akkor két játszós csapatot láthat majd a helyi publikum – mondta a szakvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában