Gratz

2018.02.04. 21:24

Hibátlan hétvégét zárt a Volán

Szoros meccsen, 3-2-re diadalmaskodott a Volán a 99-esek ellen az EBEL középszakaszának alsóházában.

Nagy Péter

Fotó: Pesti

Ellentétes előjelekkel készülhetett a középszakasz második fordulójára a két gárda, amíg a Volán Dél-Tirolból tért haza három ponttal a Bolzano felett aratott 2-1-es győzelmének köszönhetően, addig a vendég graziak hazai pályán szenvedtek 3-1-es vereséget a Villach együttesétől pénteken.

Jól kezdtek a hazaiak, Unterweger kiállítása után pedig már a negyedik percben előnyben játszhattak Hannu Järvenpää fiai. Luttinen majd Hári próbálta gólra váltani a fórt, de Höneckl nem engedte meglógni a kék-fehéreket. Szabó Krisztián kiállítását követően a hetedik perctől emberhátrányban védekezhetett a Fehérvár AV19, ekkor beszorultak a kék-fehérek ugyan, de Carruth védéseivel nullára hozták a kétperces büntetést. Az első játékrész felénél LoVecchio álompasszával Olivier Latendresse lógott meg, a kanadai támadó néhány csel után fonákkal emelt a Graz kapujába, 1-0. Nem sokáig örülhettek a vezetésnek a házigazdák, a 12. minutumban Fechtig lövésébe Markus Pirmann kapott bele remek érzékkel, a fehérvári ketrecbe juttatva ezzel a pakkot, 1-1. A Höneckl szabálytalanságát követően előnyben játszó házigazdák sokáig tanácstalannak bizonyultak, majd Kóger remek passzából Hári lőtte a korongot a kapuvasra a 17. percben. A harmad vége előtt Gilbert majd Manavian vehette volna vissza a vezetést a Volánnak, de a 99-esek hálóőre mindkétszer nagyot védett.

A grazi Ograjensek lehetőségével indult a második húsz perc, ami után Meland, Hári és Gilbert is közel járt az újabb hazai találathoz. A Vidmar kiállítása miatt hátrányban hokizó fehérvári gárdát Setzinger kapuvasra lőtt korongja ösztökélte jobb védekezésre, majd az ellentámadásból pakkot csenő és ebből helyzetet kialakító Reisz ugrasztotta talpra az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok közönségét. A 27. percben Sárpátki lövése kerülte el az osztrák ketrecet, amiből Luttinen ismételhetett, eredménytelenül. A kiegészülő graziak Setzinger szólóját követően csak a vendéglátók portásának köszönhetően nem jutottak előnyhöz a 30. percben, de egy minutumra rá már a Fehérvár AV19 kanadai kapusa is tehetetlen volt Anthony Camara szépségdíjas bombájánál, 1-2. Két percre rá ismét egál volt, Uotila vasról visszapattanó korongját Reisz Áron kotorta a 99-esek hálójába, 2-2. A 37. percben Higgs löketét hárította Carruth, aztán Fechtig percei következtek, aki előbb a kapuvasra lőtt egy pakkot a kék vonalról, majd ugyanonnan bravúros védésre kényszerítette a Volán hálóőrét.

Manavian sistergősével indult az utolsó harmad, amit Weihager és Music próbálkozása követett. Palin fórban sem talált be Höneckl kapujába a 45. minutumban, majd Hári járt hasonlóképpen egy perccel később. Kilenc perccel a vége előtt Jeff LoVecchio ért bele parádésan Manavian bombájába, megszerezve ezzel a vezetést, 3-2. A végjátékra Doug Mason kapusát levéve próbálta kiharcolni a hosszabbítást, de ez az este a Fehérváré volt. Folytatás csütörtökön, a Dornbirn ellen.

JEGYZŐKÖNYV

Fehérvár AV19-Moser Medical Graz99ers 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)

Székesfehérvár, 3158 néző, Vezette: Baluska, Sternat (Angerer, Ettlmayr).

FAV19: Carruth – Vidmar, Uotila (1), Erdély, Hári, Kóger – Manavian (1), Stipsicz, Gilbert, Latendresse 1, LoVecchio 1 (1) – Szabó D., Kocsis, Vincze, Reisz 1, Szabó K. – Palin, Meland, Sárpátki, Music, Luttinen.

Edző: Hannu Järvenpää.

Graz99ers: Höneckl – Setzinger (1), Carlsson, Nixon, McLean, Ograjensek – Laakso, Unterweger, Oberkofler, Higgs, Zusevics – Fechtig (1), Weihager, Camara 1, Brophey, Pirmann 1 – Strohmeier, Natter, Zierer, Woger. Edző: Doug Mason. Kiállítás: 8, ill. 8 perc Kapuralövés: 33-24

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában