Meg kell kötni a Bulldogokat

2018.02.08. 12:00

Dornbirnben előzhet a Fehérvár AV19

„Hatpontos” mérkőzésen csapnak össze az alsóházi kvalifikáció első és második helyén álló csapatok. Dornbirnben a Fehérvár AV19 két szlovén válogatott hokisa nem tud segíteni.

Ferencz Balázs

dec

A Fehérvár AV19 jégkorongcsapata szerdán útnak indult az ausztriai Dornbirn irányába, eközben a kék-fehérek két játékosa, Luka Vidmar és Ales Music Dél-Korea felé vették az irányt. A szlovén válogatott soraiban lesz feladatuk a pénteken rajtoló phjongcsangi téli olimpián. Vincze Péter sérült, így három játékosát kénytelen nélkülözni a Volán egy akár sorsdöntő csatának is beillő mérkőzésen.

A Dornbirn vezeti az alsóház tabelláját, legyőzte a Znojmót (5-2) és kikapott a Villachtól (3-6), az alapszakaszból hozott hat bónuszpontja mellé hármat gyűjtött eddig. A fehérváriak remekül kezdtek, idegenben verték a Bolzanót, majd a Graz alakulatát is két vállra fektették.

Olivier Latendresse (kék) fineszes játéka is kell a győzelemhez Fotó: Pesti Tamás

- Természetesen a két győzelem önbizalmat ad, de szerénynek kell maradnunk. Ez lesz a további sikerek kulcsa. Nem várhatunk túl sokat, csak szorgalmasan kell tovább dolgoznunk – vélekedett Hannu Järvenpää vezetőedző. – Egyszerű hokit játszik a Dornbirn, emellett jó képességű játékosaik vannak, úgy gondolom, elég jó esélyünk van a pontszerzésre. A legfontosabb az lesz, hogy ne gondolkozzunk túl sokat, csak menjünk ki, és játsszunk egy jó meccset. Ha kell, a testi épségüket is feláldozva tegyenek meg mindent a srácok a csapatért.

A 9 pontos Bulldogok mögött 7 egységgel áll Hannu Järvenpää csapata, vagyis egy esetleges idegenbeli diadallal előzhetne is a Volán. A Dornbirn ellen pozitív az alapszakaszmérleg, egy gól döntött az összecsapásokon. A fehérváriak egyszer 3-2-re, két alkalommal 2-1-re győztek, míg utolsó randevújuk alkalmával a DEC saját csarnokában örülhetett 3-2-es győzelemnek. A csütörtök délelőtti átmozgató edzés után este 19.15-kor száll harcba a Joe Antillával kiegészített gárda az oly’ fontos középszakaszpontokért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában