hajrá

2018.01.17. 14:16

Még mindig versenyben a fehérváriak – Bamako

A Budapest-Bamako Rally hatodik napján továbbra is versenyben van a Varga Zsolt, Pécsi László, Kósa József alkotta trió.

Nagy Péter

Izgalmak a rajt előtt

Fotó: Tóth-Blum Dániel

A hegyi szakaszok ugyan próbára tették a Sztellára keresztelt gépjárművet, de Vargáék Land Roverje eddig jól állja a sarat. A székesfehérvári csapat nagyobb probléma nélkül küzdötte le a kaland- és tájékozódási verseny akadályait mostanáig, de a fekete kontinens így is tartogatott meglepetéseket a Fejér megyei hármasnak. Egy rendőri ellenőrzés során majd' egy órán keresztül kellett eltávolítaniuk az autó matricáján szereplő nyugat-afrikai országot jelölő Nyugat-Szaharát, mert a mai napig marokkói megszállás alatt lévő terület ellenszenves reakciókat válthat ki a helyiekből.

Izgalmak a rajt előtt
Fotós: Tóth-Blum Dániel

A kisebb fennakadás után 2000 méterrel a tengerszint felett haladtak tovább Pécsiék, ahol viszont térdig érő hó fogadta őket. Az út további részében a GPS koordináták fogtak ki a fehérvári alakulaton, így 170 kilométerrel és három órával megnövelve a napi penzumukat. Az igazi kihívás csak most jön számukra, amikor a Szahara felé veszik útjukat a mezőny többi tagjával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában