Kétgólos előnyt adtak el

2018.01.22. 14:50

A hosszabbításban kerekedett felül a Dornbirn, 1 pontot gyűjtött a Fehérvár

Voralbergben vívta az EBEL alapszakaszának utolsó idegenbeli mérkőzését a Fehérvár AV19 jégkorong csapata.

Ferencz Balázs

ecs

Sok esélye nem volt a Fehérvár AV19 együttesének a tabella harmadik helyén álló Red Bull Salzburg otthonában még szombaton. A hazaiak játszottak fölényben, s ugyan a középső periódusban fellángolt a Volán, gólt nem tudott szerezni. Herbuger két találata azonban eldöntötte a találkozót, a Salzburg 2-0-ra nyert.

A nyugat-ausztriai portya második állomásán a közvetlen rivális Dornbirn vendégeként korcsolyázott jégre a fehérvári egylet.

Eseménytelen első percek után, egy-egy hazai és vendéghelyzetet követően Stipsicz előtt adódott lehetőség, de Rinne bravúrral hárított, míg Carruthnak csak az ötödik percben akadt dolga, egy távoli lövés után kellett a korong után nyúlnia. A játékrész közepéig enyhe dornbirni mezőnyfölény alakult ki, majd Music szerzett korongot a kék vonalnál, Rinne azonban könnyedén védte a próbálkozást. Főként a Fehérvár AV19 kapuja előtt folyt a játék, a kék-fehérek védelme azonban jól szűrte a támadásokat, s ezekből kontrákkal villant. A 13. percben játszhatott először emberelőnyben a Fehérvár, Fraser volt szabálytalan, a fórt pedig pillanatok alatt ki is használta a Volán, Vidmar passzolt keresztben Hári Jánosnak, Erdély jól takart a hazaiak hálóőre előtt, a korong pedig Rinne mamutjai között a hálóba csorgott, 0-1. Lendületbe jött a Järvenpää-csapat, előbb Uotila, majd Kóger veszélyeztetett, a szünet előtt pedig Luttinen előtt adódott helyzet, de kimaradt.

Fordulás után a Dornbirn volt aktívabb, de inkább felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Carruthnak akadt valamivel több dolga, ráadásul egyszer Latendressének kellett nagyot mentenie a ketrec előtt. A fehérváriak emberelőnyben nem találtak be, Öt az öt ellen aztán a Bulldogok voltak aktívabbak, mégis a Fehérvár növelte előnyét. Kettő az egyben iramodhattak kapura, Latendresse átadását David Gilbert vágta a hálóba, 0-2. LoVecchio kiállítása alatt többször is távolról veszélyeztettek a sötét mezesek, majd egyenlő létszámnál Luttinen vétette el a kaput, Erdély ütőjét pedig ziccerben szedték fel.

Hátrányban kezdte a harmadik harmadot a Volán, s az első komolyabb helyzetéből szépített is a Dornbirn, D’Alvise kékvonalas bombájába Brodie Reid ért bele a kapu előtt, 1-2. Carruth újabb bravúrjaival segített őrizni az előnyt, de az újabb hazai fórnál már nem tudott hárítani. Palin ült a padon, amikor egy kipattanó után Martin Grabher Meier lőtt közelről a ketrecbe, 2-2. Emberelőnyben puskázta el gólszerzési lehetőséget Palin, amikor az üres kaput nem találta el. Az utolsó percekben már nem kockáztatott egyik csapat sem, a hosszabbításra tartalékoltak.

A ráadás első lövéséből el is döntötték a bónuszpont sorsát a Bulldogok, Grabher Meier passzolt Brian Connellynek, aki közelről nem hibázott, 3-2. A Fehérvár AV19 így maradt a tabella tizedik helyén, a Dornbirn pedig a 8. pozícióba lépett előre. A Fehérvár AV19 az első két harmadban kétgólos előnyre tett szert, előbb Hári János váltott gólra egy emberelőnyt, majd Latendresse passzából David Gilbert növelte a fórt. A záró periódusban azonban egyenlítettek az osztrákok, D’Alvise kékvonalas bombájába Brodie Reid ért bele a kapu előtt, 1-2.Az újabb hazai emberelőny során Martin Grabher Meier lőtt közelről a ketrecbe, 2-2.

JEGYZŐKÖNYV

Dornbirner EC-Fehérvár AV19 3-2 (0-1, 0-1, 2-0, 1-0) hu.

Dornbirn, 2075 néző. Vezette: Gamper, Nikolic (Nothegger, Verworner)

DEC: Rinne – Magnan, Gauthier (1), D’Alvise (2), Timmins, Reid 1(ee) – Caruso, Connelly 1, Fraser, D, Sylvester, Grabher Meier 1(ee) (1) – McMonagle, Wolf, Pance (1), Arniel, Ban – Vallant, Neubauer, Haberl, Häußle, Macierzynski. Vezetőedző: Dave MacQueen.

Fehérvár: Carruth – Uotila, Vidmar (1), Kóger (1), Kocsis, Gilbert 1 – Stipsicz, Manavian, Luttinen, Latendresse (1), Sárpátki – Szaller, Palin, Szabó K., Hári 1(ee), Erdély – Reisz, LoVecchio, Music, Vincze.

Vezetőedző: Hannu Järvenpää.

Kiállítások: 6 illetve 8 perc Kapura lövések: 39-17

A forduló további eredményei:

Klagenfurt – Linz 3-5

Medvescak Zagreb – Orli Znojmo 3-4

Innsbruck – Villach 3-0

Red Bull Salzburg – Graz 99ers 8-3

A következő forduló programja:

2018.01.23.

19:15

2018.01.26.

19:15

2018.01.26.

19:15

2018.01.-26.

19:15

2018.01.26.

19:15

2018.01.26.

19:15

2018.01.26.

19:15

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában