Csillog az érem

2018.01.19. 12:00

Medálokkal tértek haza a fehérvári tollasosok

A Fehérvár Badminton SE tollaslabdázói is megmérették magukat a 2018-as Budapest Bajnokság első osztályú felnőtt viadalán.

Ferencz Balázs

Hircze Nóra és Kőmives Dóra a dobogó második fokán

Fotó: FBSE

Férfi egyesben Mórocz Ákos jutott a legtovább, többek közt edzőjét is legyőzve jutott a legjobb nyolc közé, ahol az egykori országos bajnok Horváth Kristóf állította meg három szoros szettben.

Női párosban az első kiemelt Hircze Nóra-Kömives Dóra kettősnek ezúttal meg kellett elégednie az ezüstéremmel, a döntőben a Gonda-Bukoviczki páros ellentmondást nem tűrően játszott, és noha többször sikerült visszajönniük a mérkőzésbe

a fehérvári lányoknak, nem találtak ellenszert a pécsi páros agresszív játékára. Férfi párosban a Nagy-Szabó Levente-Christopher Pound duó sikerrel vette a negyeddöntőt a negyedik kiemelt Piliszky-Szent-Andrássy kettős ellen, csaknem egyórás találkozón jutottak az elődöntőbe, ahol azonban alulmaradtak a fehérváriak a Csiszér-Pádár kombináció ellen 22-20, 21-18 arányban. A koronázóváros játékosai azonban a bronzéremmel is maximálisan elégedettek lehettek. Dulcz Zsombor és Turzó Balázs is a legjobb 8 között végzett párosban, vegyespáros számban azonban ezúttal nem sok babér termett a fehérváriaknak, egyik egység sem tudott elődöntőig menetelni.

Hircze Nóra és Kőmives Dóra a dobogó második fokán
Fotós: FBSE

Összességében az ezüst- és bronzéremmel sikeres versenyt zártak az FBSE tollaslabdázói, akik jó esélyekkel várhatják a jövő héten rajtoló Felnőtt Országos Bajnokságot Pécsett, ahol több számban is kiemeltként kezdik a küzdelemsorozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában