Jégkorong

2018.01.05. 07:30

A rájátszásért küzd a Volán Linzben

Az osztrák bázisú jégkorongbajnokság (EBEL) 37. fordulójában a Linz otthonában korcsolyázik jégre a Fehérvár AV19 gárdája.

Nagy Péter

A Vienna (sárgában) után a Linz védőivel nézhet farkasszemet a Volán támadósora

Fotó: Pesti Tamás

Nem történt meglepetés – már ami a Bécs székesfehérvári fellépését illeti – az EBEL szerdai játéknapján: a ligát toronymagasan vezető Vienna meglehetősen simán, 5-1-re intézte el a play-off helyezésre hajtó Fehérvár AV 19 együttesét. A címvédő végig kézben tartotta a mérkőzést, az első két harmadot egyaránt 2-0-val abszolválta. Az utolsó játékrészt góllal kezdték a hazaiak, Antonin Manavian emberelőnyös bombája után lendületben is maradtak a Fejér megyeiek, de Ryan McKiernan találata minden kételyt eloszlatott a meccs végkimenetele felől. A Capitals játékosai az 5-1-es vezetés tudatában sem vettek vissza, az atomhokit játszó osztrákok végig gyorsabbak, erőszakosabbak és pontosabbak voltak fehérvári ellenfelüknél. A november 26-a óta először kezdőként pályára lépő Rajna Miklós ismét az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok publikuma előtt bizonyíthatott, Hannu Järvenpää, a hazaiak vezetőedzője talán már a pénteki, linzi találkozóra gondolva pihentette az eddig remek formában védő Mac Carruth-ot.

- Megbeszéltük a mérkőzés előtt, hogy támogatnunk kell Mikit – kezdte mondanivalóját a házigazdák szakvezetője.

- Ezen a meccsen a kapusunk semmilyen segítséget nem kapott. Az tény, hogy a Bécs egy kiváló csapat – valószínűleg a legjobb a bajnokságban -, ennek ellenére azt érzem, hogy több volt ebben a találkozóban. A szurkolókat nem sikerült elkápráztatnunk, holnap azonban egy újabb nap jön, akkor már csakis a Linz gárdájára koncentrálunk, és hiszem, hogy a következő összecsapáson jobb teljesítményt nyújtunk majd – mondta Hannu Järvenpää.

A Volán épp a Linz ellen jutott nyolc találatig először a bajnokságban karácsony másnapján, a Black Wings azóta kétszer legyőzte a Znojmót, és a Vienna Capitalst is elkapták otthon 5-4-re. A felső-ausztriai alakulat jelenleg a negyedik pozícióban várja a folytatást, míg a Fehérvár AV19 a nyolcadik helyen vág neki a több, mint 300 kilométeres túrának. Brian Lebler személyében a liga egyik legjobb támadójával rendelkezik a Linz, a futó szezonban már 29 gólnál jár az osztrák-kanadai állampolgárságú csatár. Ha sikerül a saját játékát ráerőltetnie a fehérváriaknak az osztrákokra, akkor akár megismételhetik a múlt heti pazar teljesítményüket is.

- Nekünk kell diktálni a tempót – vélte a koronázó városiak kapitánya, Kóger Dániel.

A Vienna (sárgában) után a Linz védőivel nézhet farkasszemet a Volán támadósora
Fotós: Pesti Tamás

- Hazai pályán a saját felfogásunkban játszottunk ellenük a múlt héten, ez vezetett sikerre akkor. Nyílván nem élvezhetjük a csodás közönségünk támogatását majd idegenben, de ha ugyanúgy nyomás alatt tartjuk őket, mint itthon, akkor ismét meglepetést okozhatunk – zárta sorait a 28 éves fehérvári játékos.

A EHC Liwest Black Wings Linz-Fehérvár AV 19 összecsapást pénteken, 19.15 órától rendezik a Keine Sorgen Eisarena-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában