Jégkorong

2018.01.05. 22:26

Az utolsó harmadban elgázolták a Volánt

Az osztrák elsőosztályú jégkorongbajnokság (EBEL) pénteki játéknapján 6-3-as vereséget szenvedett a Fehérvár AV19.

Nagy Péter

Hári János gólja Linzben kevésnek bizonyult

Fotó: Soós Attila

Black Wings Linz-Fehérvár AV19 6-3 (2-0,0-1,4-1).

FAV19: Carruth – Stipsicz 1, Vidmar, LoVecchio, Hári 1, Erdély (1) – Uotila, Manavian, Luttinen, Latendresse (1), Gilbert 1 – Palin, Szabó D., Music, Kóger, Szabó K. – Kocsis, Reisz, Vincze. Vezetőedző: Hannu Järvenpää

Hazai mezőnyfölénnyel kezdődött a Fehérvár AV19 linzi vendégjátéka, az első öt perc után Carruth neve mellett öt védés szerepelt, míg Ouzas csak egyszer avatkozott a játékba. A harmad első felének legnagyobb helyzete LoVecchio nevéhez fűződik, aki a Latendresse lövéséből kipattanó korongot nem tudta bekotorni a kapuba. Az osztrák fölény a játékrész derekára góllá érett, Fabio Hofer cselezte ki a komplett magyar védelmet és közelről a hálóba emelt, 1-0. Vidmart büntetése után jöhetett az első linzi fór, amit a vendégek remek védekezéssel oldottak meg. LoVecchionak és Kógerneksem sikerült túljárni a házigazdák portásán, nem úgy David Franz, aki három perccel a harmad vége előtt Kristler távoli lövésébe ért bele jól, a juttatva a pakkot ezzel, 2-0. A dudaszó előtt még Manavian kísérletezhetett kétszer, illetve Kóger is célba vette a Black Wings ketrecét, sikertelenül.

Agilisabb Volán korcsolyázott ki a második húsz percre, aminek meg is lett az eredménye a 24. minutumban: Gilbert tette rá a kapura a játékszert, a lövésbe pedig Olivier Latendresse ért bele remekül, 2-1. Kiegyenlített játék után a vendéglátók gólzsákja, Lebler rontott ziccerben. Többet birtokolta a korongot a sötétmezes együttes, de Carruth révén jól állta a nyomást a Fejér megyei gárda. Láthatóan megnyomta az utolsó öt percet Troy Ward alakulata, de ahelyett, hogy növelték volna az előnyüket, a magyar csapat kiegyenlített. Vidmar vette észre az üres Hári Jánost a bedobópontnál a 38. percben, LoVecchio pedig jól takart az osztrák kapus előtt, a pakk így a hosszúba vágódott, 2-2.

Egy kontrából megfordította a mérkőzést a Fehérvár AV19, Stipsicz Bence indult meg a bal oldalon, az egyéni akciót pedig egy éles szögből leadott lövéssel fejezte be, ami Ouzas mamutjai között vágódott a ketrecbe a 43. percben, 2-3. Nem telt el azonban sok idő az újabb találatig, Lebler passzából Rick Schofield egyenlített két percre rá, 3-3. Sebességet váltott a hazai gárda, és Brian Lebler révén visszavette a vezetést a 47. minutumban, 4-3. Schofield és Joel Broda üres kapus góljai megpecsételték a Volán sorsát a végén, 6-3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában