Jégkorong

2018.01.12. 14:10

Célkeresztben a rájátszás! Graz vendégeként csatázik a Fehérvár

Közeleg az alapszakasz vége az EBEL-ben, így az utolsó mérkőzéseken szerzett pontok sorsdöntőek lehetnek. Így Grazban is nyerni akar a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata.

Ferencz Balázs

carruth

A Graz 99Ers múlt vasárnap beleszaladt a késbe az ördögkatlanban, s 4-1-es sikerével a Fehérvár AV19 együttese meg is előzte a stájer alakulatot a tabellán. Egy pont a különbség a közvetlen riválisok között, így különösen fontos lenne pénteken is elpáholni a graziakat, azonban a „Kilencvenkilencesek” soha nem adják magukat könnyen saját jégpalotájukban.

Az idegenbeli győzelem kiharcolásában nagy szerep hárulhat a ketrec őrzőjére. A fehérváriak amerikai portása, MacMillan Carruth remek formában véd, a liga kapusrangsorának harmadik helyén áll a dorbirni Rinnével holtversenyben, 95,2 százalékos védési hatékonysággal.

- Mivel ez egy csapatsport, a csapat adja a szükséges pluszt, nem csak egy játékos teljesítményén múlik a siker. Örülök, hogy jókor voltam jó helyen, és az egyre jobb formába lendülő együtteshez jókor igazolhattam – vélekedett MacMillan Carruth. – Hannu Järvenpää nagyon jó munkát végez, mindenkit feltüzel a mérkőzésekre, látszik, hogy van egy vezető az öltözőben, ezenkívül a csapattársak, a sorkapitányok is jó munkát végeznek jégen és jégen kívül. Mindenki próbál kiegyensúlyozott maradni akkor is, ha sikertelenebb időszakot élünk meg.

MacMillan Carruth védései nagyban befolyásolhatják a párharcok végkimenetelét Fotó: Pesti Tamás

A WHL-ben, az ECHL-ben és az AHL-ben is több szezont lehúzó amerikai szerint versenyképes liga az EBEL, melyben bárki bármikor bárkit elkaphat. Carruth kapujára 27 meccsen 1419 lövést küldtek az ellenfelek, s ezekből 44 alkalommal bizonyult tehetetlennek. A kapusok rangsorában csak Jean-Philippe Lamoreux (Vienna Capitals) és Lukas Herzog (Villach) előzik meg, azonban a Volán hálóőre nem foglalkozik a számokkal.

- Nem fontos számomra. A csapat győzelme a fontos – reagált a mutatókra Carruth, majd hozzátette: – A kapus jó statisztikája arra mutat, hogy jól működik a csapat, hiszen a védelem kapu előtti munkája nélkül nem lenne jó a védési hatékonyság sem. Mostanában több lövést blokkolunk, ott vagyunk a kipattanókon, s ez sokat lendít az én teljesítményemen is.

A több blokk mellett a támadójáték javulását is a fejlődés összetevőinek tartja a 25 éves hokis.

- Az edzőnek sikerült javítania a lőtt gólok számán, a csatárok termelik a pontokat, és fegyelmezettebbek is vagyunk, kevesebb büntetést kapunk.

Hat mérkőzés van hátra az alapszakaszból, a rájátszást érő hatodik hely öt pontra van. A Fehérvár a Salzburggal kétszer találkozik még, valamint meccsel a Klagenfurttal, a Zágrábbal, a Dornbirnnel, no és persze a Grazcal.

- Nyerhető meccsek vannak előttünk, ráadásul jó szériában vagyunk, szerintem a legjobb hat közé tudunk jutni, aztán utána meglátjuk, mi lesz a playoffban. A Graz is nagyon jó csapat, biztos vissza akarnak vágni az előző vereségükért. Otthon nagyon jók, de nem számít, ki lövi az első gólt, ragaszkodnunk kell az eltervezett taktikához!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában