ENDUROKROSSZ

2017.12.30. 09:30

Richárd lovag vasparipán – Évértékelő Kubik Richárddal

Kubik Richárd 2015 óta versenyez a válogatott színeiben az Alpok-Adria endurobajnokságon, valamint világbajnoki futamokon.

V. Varga József

Kubik Richárd - enduro és endurokrossz

Fotó: a család

Az „endurolovag” Kubik Richárddal a 2017-es esztendő történéseit vettük sorra.

Itthon a magyar enduro- és endurokrossz-bajnokság I. osztályában indult. Enduróban egy fordulót kihagyva összetettben az 5. helyet szerezte meg. Endurokrosszban nem sikerült megismételnie tavalyi 3. helyezését, az év végi hajrában végül a 8. helyet gyűjtötte be.

A 2017-es esztendő egyik csúcspontja a parádfürdői EnduroGp világbajnoki futama volt, itt az AA E3 kategóriában az előkelő 2. helyezést érte el. Az örömbe egy kis üröm is vegyült, a lábfejében két csont eltörött, így hat hét gipsz után csupán két hete maradt, hogy felkészüljön a hatnapos franciaországi csapat-világbajnokságra. A viadal hosszú és kemény volt, de meghozta az eredményét: megyei versenyzőnk bronz fokozatot szerzett.

Az Alpok-Adria endurobajnokság utolsó, szlovákiai futamát megnyerte – régóta vágyott már erre a győzelemre. A bajnokság E3 kategóriájában így a 2. helyen végzett.

Kubik Richárd – enduro és endurokrossz
Fotós: a család

Kőszárhegyen 15 év után újra motokrossz futamon indult. Amint elmondta, hihetetlenül jó érzés volt barátok és ismerősök előtt versenyezni: kategóriájában 2. lett.

Pannonhalmán egy 4 órás egyéni versenyen, szakadó esőben zárta a szezont. Az utolsó pozícióból a 2. helyre sikerült felzárkóznia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában