amerikaifoci

2017.12.07. 10:20

Fehérvár Enthroners: Egy klub a szurkolókért

Pál Tibor Kornél, az amerikaifutball-csapat első embere szerint folyamatosan fejlődik, növekszik az egyesület.

Nagy Péter

Fehérvár Enthroners

Idestova tíz esztendeje, hogy megalakult a Fehérvár Enthroners, a város egyetlen amerikaifutball-együttese. Pál Tibor Kornél nemcsak vezetőedzőként, Head Coach-ként tevékenykedik, hanem az igazgatói posztot is ő tölti be.

- Úgy gondolom, ha egy csapat mérkőzéseit több ezer ember tekinti meg a helyszínen, az nemcsak öröm, hanem megtiszteltetés és felelősség is egyben – kezdte az edző.- Azért készülünk keményen, hogy a szurkolóinkat maximálisan kiszolgáljuk. Amellett, hogy a sportágat népszerűsítjük, magát a játékot a lehető legmagasabb szinten kívánjuk űzni. Ehhez jó úton járunk, ezért is fontos, hogy folyamatosan fejlődjünk.

- Jövőre a magyar mellett az osztrák ligában is indulnak. Mire számít, hogyan teljesít majd a gárda a két fronton?

- Nagyon megterhelő lesz, az biztos, ezért a hangsúlyt a rotációra kell helyezni. A hazai első osztály a legmagasabb szint, ahol valaha szerepeltünk, az osztrák negyedik vonalat pedig még nem tudtuk teljesen feltérképezni. A keret mélységétől is függ a sikeres szereplésünk. A honi bajnokság egy jó erőfelmérő lesz, de a sógoroknál évről évre feljebb szeretnénk majd jutni.

- Mit vár az új amerikai idegenlégióstól, Seabergtől?

- Antonio Roane és Jebrai Regan mellé szerettünk volna még egy tengerentúli játékost hozni a csapatba. Seaberg egy tapasztalt védő, aki az amerikai egyetemi bajnokságokban NFL-szintű ellenfelekkel küzdött. Ryan játszott már Európában, a spanyol első osztály legtöbb sackje is az ő nevéhez fűződik, és a futás ellen is kiemelkedően teljesít. Ha ezeket a mutatókat hozza és az edzéseken is vezéregyéniség lesz, akkor elégedett leszek.

A fehérváriak(kékben) két ország bajnokságában is küzdenek majd Fotó: Koppán Viktor

- Milyen keretek között működik a Koronázók klubja? 

- Amatőr státuszú egyesületként dolgozunk, és ez így is marad még jó pár évig. A körülmények kifogástalanok, a First Field Európa egyik legjobb létesítménye, amiért külön köszönettel tartozom a városnak és az egyre nagyobb támogatói bázisnak egyaránt.

- Kinek lehet vonzó az amerikai futball mint sport?

- Egyre többen vagyunk. Volt, hogy négyezren kilátogattak a meccsünkre, ami nemcsak egy sportesemény, hanem egy családi program is lehet. A kitelepült edzéseinken pedig várjuk a további érdeklődőket – mondta Pál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában