Ezt a játékot élmény volt nézni

2017.12.01. 21:31

A Fehérvár AV19 harmadszor is elpáholta idén a Villach SV csapatát

Az EBEL 24. fordulójában egy régi, hőn szeretett arcát mutatta a Fehérvár AV19 jégkorong csapata.

Ferencz Balázs

erdely

Úgy készülődhettek a Fehérvár AV19 játékosai a Villach SV elleni EBEL-derbire, hogy tudták: a hétvégétől már más edző osztja a szakmai utasításokat. Miután a hét közben menesztette a klub az eddigi vezetőedzőt, a Benoit Laporte-ot, pénteken már be is jelentették az utódot a kék-fehérek. Ismerős szakember veszi át a karmesteri pálcát Fehérváron, hiszen az 54 esztendős finn tréner, Hannu Järvenpää visszatér a Raktár utcába. A korábbi NHL-játékos, finn válogatott hokis edzőként irányította az Olimpija Ljubljanát, majd a Villach alakulatát is, a 2015-16-os szezonban pedig négy hónapot töltött a Fehérvár AV19 kispadján. Järvenpää legutóbb a DEL2-ben szereplő Lausitzer Füchse edzője volt.

A villachi sasok ellen a korábbi pályaedzők, Clint Thornton és Énekes Lajos dirigálták a Volánt.

A Fehérvár kezdett jobban, Reisz középről megeresztett lövését Kickert bravúrral védte. Nyomás alatt tartotta a Villach kapuját a Fehérvár, Harty viharott fel saját harmadából, majd lövését védte az osztrák kapus, s elkapta a korongot Kocsis Ferenc kísérlete után is. A bal oldalon futtatott akcióban Gilbert játszott LoVecchiohoz, a laposan suhanó pakk a ketrec vasát zörgette meg. Érett a fehérvári gól, mígnem a 10. percben meg is született: egy buli után Harty elé került a korong, aki a bal bedobókör tetejéről tüzelt a kapuba, 1-0. Elképesztő tempót diktált a Volán, azt a játékot hintették a jégre a játékosok, amit oly régóta várt tőlük a publikum, újra a régi Fehérvár játszott. Kógerék nem ismertek elveszett korongot, folyamatos össztűz alatt tartották a kaput, Uotila, Manvian, majd Stipsicz löketét is hárítania kellett Kickertnek. Egy-egy kósza ellentámadásból jutott el a fehérvári kapuig a Villach, de Flick és Patzer is célt tévesztett. Három percel a harmad vége előtt Verlic a kapuvasat zörgette meg. A harmad legvégén egy buliból hátratett korongot Beach bombázott a hazai kapuba, épp az utolsó másodpercben, 1-1.

A középső periódusban is a fehérvári kék-fehérek voltak lendületesebbek, kivédekeztek egy emberhátrányt is, majd mikor kiegészült a hazai csapat. Kóger Dániel vágta a Háritól kapott korongot az osztrákok hálójába, 2-1. A 28. percben aztán újabb emberhátrányba került a Fehérvár, s nem sokáig teketóriáztak a karintiaiak, Hickmott lövésébe Verlic piszkált bele, a korong pedig a bal felsőbe pattant, 2-2. A találkozó derekán a Volán is megmutatta, hogy fórban is tud hokizni. Hári emelte a korongot Antonin Manavian elé, aki kapásból vágta a pakkot a felső sarokba, 3-2. Másfél perccel a harmad vége előtt csodaszépen vitték fel a korongot az Ördögök, s Kóger keresztpassza után Vidmar pókhálózta ki a bal felsőt. a bírók videózás után ítélték meg a gólt, 4-2. A játékrész zárásaként büntetőhöz jutott a FAV19, de Hári kísérletét fogta a kapus.

Erdély Csanád (b) is hasznosan játszott, most azonban nem talált be Fotó: Pesti Tamás

A harmadik harmadban inkább biztonsági hokit játszott a Fehérvár, s ezt büntette Ben Walter a vége előtt 10 perccel. Közelről gyötört egy pakkot a kapuba, 4-3. Hamar visszaállította a Volán a kétgólos különbséget, Hári tálalt Kóger Dani elé, s a csapatkapitány szépen emelt a bal felsőbe, második gólját szerezve, 5-3. Nem adta fel a Villach, az 55. percben az exfehérvári Andrew Sarauer helyezett Carruth kapujába közelről, 5-4. A VSV kapusát lehozva, létszámfölényben sem talált be, nyert a Volán.

 

JEGYZŐKÖNYV

Fehérvár AV19-EC Villach SV 5-4 (1-1, 3-1, 1-2)

Székesfehérvár, 3118 néző. Vezette: Siegel, Smetana (Gatol, Nagy)

Fehérvár AV19: Carruth – Harty 1, Vidmar 1, Kóger 2 (1), Hári (3), Erdély – Uotila, Manvian 1(ee), LoVecchio, Luttinen, Gilbert – Stipsicz, Palin, Sárpátki, Reisz, Vincze – Szabó D., Szita, Kocsis.

Megbízott edző: Clint Thornton.

Villach: Kickert – Glenn, Bacher, Flick, Verlic 1(ee), Hickmott (1) – Brunner, Schlacher, Beach 1, Sarauer 1 (1), Leiler (1) – Stebih, Shields, Kromp, Platzer, B. Petrik – Labrecque, Antonitsch, Walter 1, Lanzinger.

Vezetőedző: Greg Holst.

Kiállítások: 6 illetve 8 perc. Kapura lövések: 38-27

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában