Hiába a mezőnyfölény

2017.11.12. 21:34

Magyarország válogatottja a szétlövésben maradt alul Japánnal szemben

BUDAPEST Az ezüstéremről döntött a magyar és a japán jégkorong-válogatott csatája a Roland Divatház Négy Nemzet Torna záró mérkőzésén.

FERENCZ BALÁZS

Bartalis István (pirosban) és társai rengeteg lövést eresztettek kapura, de kikaptak Fotó: Kricskovics A.

Az utolsó napon a torna sereghajtójaként záró Olaszország 4-3-ra verte Lengyelország válogatottját, de annak a derbinek már nem volt tétje, a magyarokat és a japánokat is legyőző lengyelek nyerték a felkészülési megmérettetést.

A presztízs mellett az ezüstérem jelentette a japán-magyar párharc tétjét.

Erősebben kezdtek a magyarok, majd ki kellett védekezniük egy emberhátrányt, ami sikerült is, de teljes létszámban nagy hibát vétett Jesse Dudás. Eladta a korongot, villámgyorsan lódultak meg ebből a japánok, s Furuhashi Makuru pöccintette a korongot a ketrec bal oldalába, 1-0. Beszorultak a Tolvanen-legények, Szabó Dánielt is kiküldték a bírók, de ebből nem dolgozott ki veszélyes helyzetet az ázsiai együttes. A 10. percben hokizhatott először emberelőnyben a magyar válogatott, ekkor Dudas távoli lövését védte Narisawa, majd újabb japánt küldtek ki a bírók, így kettős fórba kerültek a mieink. Amikor éppen visszajöhetett az egyik japán, Bartalis kerülte meg a kaput, majd remekül játszott át a kapus előtt Pavuk Attila elé, aki egyből a hálóba lőtt, 1-1. Egy újabb kivédekezett hátrány után Garát adott szép passzt Hárinak, aki pördülve egyet tálalt Pavuk elé, de lövését védte Narisawa. 23 másodperccel a harmad vége előtt aztán visszaállt a rend, Sárpátki lövésre invitálta pakkjával Benk Andrást, a korong lecsorgott az elfekvő kapusról, a ketrec elé érkező Bartalis István pedig a kapu közepébe emelt, 1-2.

A középső periódust egy áthúzódó kiállítás miatt emberelőnyben kezdhették Bartalisék, de ebből a speciális egység eredménytelen maradt. Teljes létszám ellen is domináltak a magyarok, két ígéretes centerezés után is lemaradtak az érkezők a korongról, s ennek itták a levét a 26. percben. Irikura távoli, lapos lövését felpörgette Duschek kapus, nem tudta birtokba venni a korongot, Hiromichi Tearo pedig fonákkal a vonal mögé söpörte, 2-2. Nem örülhettek sokáig a távol-keletiek, mert egy perccel később Pozsgai bombázott a jobb kapuvas segítségével a hálóba, 2-3. A harmad hátralevő részében beszorították ellenfelüket a magyarok, de vagy nem találták el a kaput, vagy a japán hálóőr volt résen. A 45. percben Densereau húzott el a jobb oldalon, lövése nyomán a kapus mamutjai között, majd a gólvonal előtt csorgott át a korong. Kihasználatlanul maradt egy emberfór, pedig Sarauer közel járt a gólszerzéshez. Az utolsó percekre emberhátrányba került a magyar csapat, s H. Terao nem teketóriázott sokat, közelről vágta a pakkot a hálóba, 3-3. A hosszabbítás sem hozott döntést, a szétlövésben pedig Japán válogatottja bizonyult jobbnak, így a magyar csapat a harmadik helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában