Jégkorong

2017.10.01. 20:33

Nagy csatát vívott a Fehérvár AV19 Linzben, de kikapott

Az Erste Bank Eishockey Liga 12. fordulójában a tabella második helyén álló Black Wings Linz vendégeként szenvedett szoros vereséget a Fehérvár AV19 jégkorong csapata.

Ferencz Balázs

Bernhard Fechtig (EHC Liwest Black Wings Linz) és Erdély Csanád (Fehérvár AV 19)

Fotó: Black Wings Linz/Eisenbauer

Hiába volt több száz kilométer a fehérvári hátsó felekben, a kék-fehérek kezdtek jobban a Linz vendégeként. A pénteken a Red Bull Salzburg ellen fontos diadalt arató Fehérvár AV19 többet birtokolta a korongot a találkozó elején, majd LoVecchio helyzete után kellett nyújtózkodnia Ouzasnak. A következő percekben mindkét csapat alakított ki helyzeteket, a legnagyobb lehetőség Hofer előtt adódott, a szólót azonban hárítani tudta Rajna. A harmad közepén Reisz tört be a kapu elé, a kipattanóra pedig Szabó Krisztián érkezett, de a hazaiak hálóőre újfent hárított. Sikerült kivédekezni egy linzi emberfórt, majd állni kellett a hazaiak nyomását teljes létszámban is. Fehérvári helyzettel, de gól nélkül zárult a harmad.

A második játékrészben már a linziek voltak aktívabbak. A 23. percben Reisz mentett nagyot a kapu előtt, ám szabálytalanul, a hátrányban azonban nem tudott veszélyeztetni a hazai együttes. A büntetőpadról visszatérő Reisz kapott egy jó passzt, de Sárpátki lemaradt a lepattanóról. Több veszélyes helyzetet alakított ki a hazai együttes a harmad második felében, Rajna mentéseire volt szükség. A 37. percben aztán megtört a Volán, Lebler talált be emberelőnyből, 1-0. Azonban mindössze 44 másodpercig vezetett a Linz, egy kontra végén a második hullámban érkező Szabó Dániel helyezett a kapupa, 1-1.

Bernhard Fechtig (EHC Liwest Black Wings Linz) és Erdély Csanád (Fehérvár AV 19)
Fotós: Black Wings Linz/Eisenbauer

A táró periódus is linzi helyzetekkel kezdődött, a 42. percben Altmann hibázott nagy helyzetben, majd két perccel később újabb linzi előny maradt kihasználatlanul. A Salzburg ellen duplázó Music tesztelte aztán Ouzast. A harmad közepén újabb lehetőség nyílt gólszerzésre a fehérváriak előtt, egy hazai védő vesztett korongot a saját kék vonaluknál, de a linzi hálóőr újra hárítani tudott. A kiegyenlített játékot az 53. percben billentették meg az osztrákok. Kevin Moderer juttatta a hálóba a korongot, 2-1. Az újabb linzi vezetés ellenére sem adta fel a Laporte-legénység, kemény küzdelem folyt a hazai kapu előtt, de kimaradtak a helyzetek. Az 56. percben aztán Fabio Hofer góljával tett nagy lépést a Linz a győzelem felé, 3-1. A Fehérvár AV19 mindent egy lapra feltéve rohamozott, az utolsó két percre Rajnát is lekapta Benoit Laporte, s a hat az öt elleni játék eredményes volt. Az utolsó perc elején pedig Ales Music tette izgalmassá véghajrát, 3-2. Azonban az utolsó másodpercek fehérvári nyomását állta a Linz, s otthon tartotta a

pontokat.

JEGYZŐKÖNYV

EC Liwest Black Wings Linz-Fehérvár AV19 3-2 (0-0, 1-1, 2-1)

Linz, 4750 néző. Vezette: Kellner, Nikolic (Angeler, Verworner)

Black Wings Linz: Ouzas – Kirchschläger, D’Aversa, Lebler 1(ee), Locke (1), DaSilva – Altmann (1), Dorion, Broda (1), Schofield (2), Gaffal – Fechtig, R. Lukas, Spannring, Dowell (1), Hofer 1 – Ober, Franz, Ph. Lukas, Moderer 1.

Vezetőedző: Troy Ward.

FAV19: Rajna – Harty, Vidmar, Luttinen (1), Hári (1), LoVecchio (1) – Uotila, Jyrkkiö, Erdély, Latendresse, Vincze – Stipsicz, Szabó D. 1, Kocsis, Music 1, Szita – Kiss, Szabó B., Szabó K., Reisz, Sárpátki.

Vezetőedző: Benoit Laporte.

Kiállítások: 0 illetve 8 perc Kapura lövések: 43-38​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában