Jégkorong

2017.09.27. 21:40

Hiába vezettek már két góllal a Titánok, a DAB fordított

A jégkorong Magyar Kupa selejtezőjének 2. fordulójában megyei rangadón a Fehérvári Titánok az Acélbikákat fogadták.

Káldor András

Meleg perceket élt át Duschek Dávid, az Acélbikák kapusa az első harmadban

Fotó: Koppán Viktor

Az utóbbi időben jobb szériát futó vendéglátók kezdtek agilisabban, bár a túloldalon több rutinos és többszörös válogatott is helyet kapott. Majd a harmad közepe táján már többet kezdeményeztek az Acélbikák, ennek dacára a 13. percben Joseph Antilla lövése utat talált Duschek Dávid kapujába. 1-0.

A Titánoknál bemutatkozott a nyáron a nagy csapatba igazolt, de betegsége miatt eddig még lehetőséghez nem jutó Kiss Zsombor is.

Meleg perceket élt át Duschek Dávid, az Acélbikák kapusa az első harmadban

Az első szünet után nagyobb sebességbe kapcsolt a vendégcsapat, és bizony néhányszor erősen szorította Kornakker Dániel kesztyűjét Fortuna, mivel akadt olyan szituáció is, amikor már mögötte volt a pakk, de mégsem jutott át a gólvonalon. Azért nem csak ennek volt köszönhető, hogy megúszta a második harmadot is kapott találat nélkül a Fehérvár, mivel Kornakker a 35. percben gólnak látszó helyzetben mentett, méghozzá úgy, hogy bárdjával egészen a túlsó oldali alapvonalig ütötte ki fektében a korongot. A záró húsz perc, hasonlóan az előzőhöz, dunaújvárosi fölénnyel indult, és kapujukhoz szegezték a Titánokat. Nehéz perceket éltek át a kék-fehérek, a tetejébe pedig be is találtak az Acélbikák a 43. percben. Örömük azonban rövid ideig tartott, ugyanis miután a játékvezetők visszatértek a videózásból, nem adták meg a gólt. Ezt követően hazai rohamok következtek, és ennek eredményeként az 51. percben Mazzag Dániel szélről, éles szögből, nagy lövésből bevette Duschek ketrecét. 2-0. Majd az újvárosiak percei következtek, és még izgalmassá vált a hajrá. Egy korongszerzés után az 54. percben Hetényi Péter átlövése után Dominik Novotny továbbított a hálóba. 2-1. Az utolsó másfél percre kettős hátrányba került a hazai gárda, amelyet nem tudtak kibekkelni, mivel Daniel Nageler két lépésről mattolni tudta egy kipattanó korongból Kornakkert. 2-2. Jöhetett ezután a hosszabbítás, a Titánok rögtön a kezdés után mindent egy lapra feltéve rohamozták a DAB ketrecét, tehették, mert emberelőnyben voltak. Csak helyzetekig jutottak, és a folytatásban is inkább nekik voltak lehetőségeik. A büntető párbajban jobban összpontosítottak a vendégek, és Novotny pontos lövése zárta le a párharcot. 2-3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában