Jon Fosse darabja a stúdióban

2017.12.14. 19:08

Halál Thébában: Premier előadást láthatunk a Vörösmarty Színházban pénteken

A Halál Thébában című drámát mutatja be a Vörösmarty Színház pénteken, 19 órakor a Kozák András Stúdióban.

Szabó Zoltán

hjhjhj

Jon Fosse világhírű norvég drámaíró Halál Thébában c. drámája az Oidipusz-trilógia kiváló kortárs színpadi átirata. Fosse esszenciává sűríti a történetet, és mindvégig fenntartja a pattanásig feszülő izgalmat. A darabot 2008 januárjában mutatták be Oslóban a Det Norske Teatret színpadán Szász János rendezésében, a mozgástervező Horváth Csaba volt.

Ezúttal a rendező is ő, a fehérvári előadást Horváth Csaba állította színpadra. A darab érzelmeket kifejező pontos dialógjainak és a rendező egyedi mozgásszínházi világának találkozásából egy különleges, költői, érzéki előadás született.

Kiss Diána Magdolna (b.), Kádas József, Varga Lili Fotó: Pesti Tamás

A színmű szereplői: Kádas József (Oidipusz), Hirtling István (Kreón), Kuna Károly (Teiresziasz), Ballér Blanka/ Barna Lilla, Kovács Tamás (Kar), Varga Mária (Iokaszté). Sághy Tamás (Idős férfi), Pálya Pompónia (Hírnök), Tűzkő Sándor (Pásztor), Kiss Diána Magdolna (Antigoné), Varga Lili (Iszméné), Lábodi Ádám (Polüneikész), Fehér László (Haimón) valamint Gál Horváth Bernadett, Kertész Júlia (Őrök).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában