Vivaldi Gloria

2017.12.16. 08:00

Nagyszabású karácsonyi koncert lesz vasárnap a fehérvári bazilikában

Nagyszabású, ingyenes koncert lesz december 17-én, vasárnap este 19.30 órakor a Szent István-székesegyházban.

Majer Tamás

a Béla

Antonio Vivaldi, Georg Friedrich Händel, Kodály Zoltán, Farkas Ferenc, Lisznyai Szabó Gábor, Bárdos Lajos műveiből és más karácsonyi dallamokból adnak elő a fellépő kórusok, zenekarok: az Alba Regia Vegyeskar, a Hermann László Vonószenekar (művészeti vezető: Major István), a Primavera Kórus és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar (vezényel: Drahos Béla).

Közreműködő énekesek: Tatai Nóra (szoprán) és Balogh Eszter (alt). Több zenész is szólót játszik majd az előadás részeiként: Fóris István oboán, Szalkay Dávid trombitán és Tóka Szabolcs orgonán. A kórusműveket Horányi Ottília és Kneifel Imre vezényli.

Drahos Béla karnagy vezényli az Alba Regia Szimfonikus Zenekar tagjait a vasárnap esti előadás alkalmával Fotó: FMH-archív

– Különleges alkalom lesz. Nem is tudom, hogy játszottunk e valaha együtt a Hermann László Vonószenekarral. Nagyszerű, hogy ez végre megadatik! Egy gyönyörű, finom, barokk darabot fogunk előadni, szerintem mindenkinek tetszeni fog – nyilatkozta lapunknak lelkesen Selmeczi Gábor, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertmestere, akitől azt is megtudtuk, hogy a színpadon mintegy hatvan kórustag énekel majd egyszerre, a zenekarban pedig harminc zenész játéka kíséri őket.

Horányi Ottíliától, a Primavera Kórus vezetőjétől tudjuk, hogy az előadás első részében acapellákat énekelnek felváltva és együtt is, s a műsor második felében adják elő Vivaldi Gloria című művét a zenekarral közösen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában