ALSÓSZENTIVÁN

2018.07.19. 08:00

Pitti Katalin dalestje Szentivánon – Áldást énekelve sétált az emberek között

A Fatimai Szűzanya tiszteletére megújult kegyhely kertjében Pitti Katalin operaénekes előadásában a többi között felcsendült a Bach és Gounod nevével fémjelzett Ave Maria is.

V. Varga József

Fotó: FZE

Pitti Katalin operaénekes, Liszt Ferenc-díjas Érdemes művész a napokban az idén már másodszor énekelt a dél-mezőföldi kistelepülésen.

Amint már beszámoltunk róla, a Fatimai Szűzanya első magyarországi búcsújáró helyén, májustól októberig, minden hónap 13-án tartanak zarándoknapot. Az idei első búcsúnapra, május 13-ára, felajánlotta közreműködését Pitti Katalin, akinek már korábban megtetszett a felújított kegyhely, és jelezte: szívesen énekelne a festői környezetben, Isten szabad ege alatt. Az énekesnő a katolikus Fatimai Boldogasszony Általános Iskola diákjaival is találkozott akkor.

Pitti Katalin Isten szabad ege alatt énekelt a Fatimai Szűzanya zarándokhelyén
Fotó: FZE

Csodálatos és felejthetetlen élményben lehetett részük azoknak, akik ellátogattak Alsószentivánra, a nyári dalestre, amelyet a Helyi identitás és kohézió erősítése Cece térségében elnevezésű, 30 millió forint összegű pályázat részeként rendeztek meg – tájékoztatta lapunkat Fekete Zoltánné Erika.

A dalest főszereplője Pitti Katalin operaénekes, Liszt Ferenc-díjas Érdemes művész volt, közreműködött Hegedűs Valér zongora- és orgonaművész. A meghívást elfogadó művészeket és a jelenlévő hallgatóságot Husvéth Imre polgármester köszöntötte, hangsúlyozva a rendezvény célját, az összetartó erő fontosságát.

A művésznő a hely szelleméhez méltóan választotta ki az est folyamán elhangzott dalokat, verseket. A Fatimai Szűzanya tiszteletére megújult kegyhely kertjében felcsendült a Bach és Gounod nevével fémjelzett Ave Maria is. Megosztotta hallgatóságával pályafutásának meghatározó élményeit, nagy tisztelettel mesélt a műfaj nagyjairól, akikkel együtt énekelhetett és játszhatott, a többiek között Simándy Józseffel és Melis Györggyel. Majd Desdemona szerepét énekelte (ő volt az egyik főszereplője a Verdi: Otello című művéből készült operafilmnek). A következő pillanatban aztán egy apró fortéllyal már Puccini Pillangókisasszonyává változott és kápráztatta el a közönséget.

Fotó: FZE

Végezetül az operett műfaja került színre, a művésznő egyebek között Kálmán Imre Marica grófnőjének szerepében énekelt.

Pitti Katalin a dalest végéhez közeledve áldást énekelve sétált a padok között, az őt ámulattal hallgató emberek között. És hogy az estére felkerüljön a korona, a nagyérdeműt is bevonta Kodály Zoltán: Esti dal című művének eléneklésébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában