testvértelepülés

2018.01.21. 16:54

Erdélyiekkel ünnepelték a kultúra napját Martonvásáron

Idén az erdélyi testvértelepülésről, Mezőkölpényről érkezett vendégek részvételével, szereplésével rendeztek kultúra napi műsort. 

Bokros Judit

Martonvásár és Mezőkölpény között több évre nyúlik vissza a testvértelepülési kapcsolat, amely az elmúlt jó két évben megerősödött – mesélte Pfiffer Zsuzsanna, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ igazgatója és munkatársa, Pál Mónika.

Annak idején a néptánchagyomány őrzése miatt indult meg a kapcsolatfelvétel a 400 lelkes településsel. A martoniak két éve ötven gyerekkel látogattak a faluba, a helyieknél laktak, s nagyon jól érezték magukat. Barátságok alakultak, és igen jó, aktív közösség alakult, Imreh Jenő református tisztelesnek is köszönhetően.

Buksa Dalma képeiről Imreh Jenő tiszteletes is beszélt a megnyitó után Fotók: Csoma Tamás

Idén ismét az erdélyiek jöttek A magyar kultúra napja alkalmából szervezett ünnepségre. Összesen húszan érkeztek, a felnőttek mellett általános és középiskolás diákokkal, hogy újabb élménydús napokat töltsenek el az anyaországiakkal.

A Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke tartott előadást, majd a Kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezési Egyetem hallgatójának, Buksa Dalmának a tárlata nyílt meg.

Az erdélyi fejedelmeket is ábrázoló olajfestmények különböző vonatkozásairól Imreh Jenő és Kárpáti József festőművész beszélt a közönségnek. Az est során fellépett még a mezőkölpényi Élő víz ifjúsági zenekar, amelynek tagjai zsoltárokkal és dicsőítő énekekkel készültek.

Buksa Dalma és Kárpáti József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában