Este ismét Páva!

2017.12.15. 08:30

Cifra szűrben, palóc viseletben lép színpadra pénteken a fejér dudás

Király Dávid, a Fölszállott a páva című népzenei és néptánc tehetségkutató műsor egyetlen, még versenyben lévő Fejér megyei indulója ma, péntek este lesz újra látható a televízió képernyőjén.

Majer Tamás

hjhjhj

A minap a Felsővárosi Óvoda Ybl Miklós tagóvodájának vendégszeretetét élvezhette a jó dudás. Több mint húsz éve éppen ebben az óvodában rosszalkodott nagyokat Dávid. Egykori óvónője, Bécsi Andrea azóta is figyelemmel kíséri büszkeségét, ő invitálta meg a gyerkőcök közé. Hadd halljanak igazi magyar muzsikát a lurkók!

Király Dávid magyar kecskedudája hamar beizzította az ovisokat, akik egyébként szépen fölkészültek a népzenész érkezésére. Amíg Dávid fújt, ők énekeltek. – A juhásznak jól van dolga... Ha megunta furulyáját, előveszi a dudáját... – ilyen és ehhez hasonló népdalokat.

Az Ybl ovisai népdalokkal készültek a Fölszállott a páva megyei reménységének érkezésére Fotó: Nagy

Dávid, akinek anno lufi volt a jele az óvodában, nagyon jól érezte magát a régi falak, a cuki apró székek és asztalok között. – Nagyon örültem, hogy senki nem sírt – fakadt ki Dávidból az oviból kifelé jövet. Tartott tőle, hogy túl hangos lesz a játéka a kicsiknek, de szerencsére az meg se kottyant az ovisoknak. – Nagyszerű, hogy ezek a gyerekek előbb találkozhattak a magyar dudával, mint a skóttal. Így nem az utóbbival azonosítják majd a dudazenét, mint ahogy az elterjedt Magyarországon – emelte ki Dávid, aki már szerda este elutazott Budapestre. Tegnap próbáltak. Ma este lesz a Fölszállott a páva következő adása.

Kis kulisszatitok: Dávid Romhányból való cifra szűrt visel majd a színpadon, hiszen az Ipolysági Kanász-hangversenyhez – amivel készül – palóc viselet dukál!

Tudták, hogy péntektől már a közönség is szavazhat?!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában