hat napon át

2018.09.24. 10:30

FINomságok irodalombarátoknak Székesfehérváron

Darvasi László író nyitja meg szeptember 26-án, szerdán 16 órakor a szeptember 30-ig tartó Fehérvári Irodalmi Napokat (FIN). 

Bokros Judit

Forrás: shutterstock

A FIN-t 2016-ban rendezték meg először, s a szervezők célja az volt, hogy összefogják a különböző városi irodalmi kezdeményezéseket, helyszíneket. A programsorozat mára közösségi eseménnyé vált, s 2018-tól a Garami Richárd Alapítvány szervezésében valósul meg.

A hatnapos esemény szerdán 16 órakor Darvasi László író megnyitóbeszédével kezdődik a Fejér Megyei Levéltárban. Ekkor és ott rendez börzét gyűjtőknek a Collectorism csoport, 18 órától pedig a vajdasági Tolnai Ottó Szeméremékszerek című regényét mutatják be. A nap 20 órakor kápolnakoncerttel zárul az Arany János utcai Szent Anna-kápolnában.

Csütörtökön 18 órakor a Study Könyvesboltban kezdődik beszélgetés Aludnunk kellene címmel Kiss Tibor Noé íróval, A Szabadművelődés Házában pedig 20 órától Budapest wild side címmel látható és hallható Legát Tibor estje Lou Reed dalaiból.

A FIN hátra lévő napjain lesz például slam poetry verseny a Parabában, beszélgetés és főzés Adamik Zsolttal a Pagonyban, zárásként pedig Áron András Apey és Babiczky Tibor verses-zenés műsort ad a Petz sörözőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában