Több lesz, mint koncert!

2018.03.21. 08:00

Kamarazenekari hangversenysorozat kezdődik

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar megújult kamarazenekari hangversenysorozata Somorjai Ferenc nevét viseli. A csütörtök esti nyitánynak Mesés kezdés a címe, a vendég Hirtling István.

V. Varga József

Csütörtökön tartják a Somorjai-bérlet első koncertjét

Fotó: FMH-illusztráció

A zenekar a zene örök kincseit viszi el a nagyérdeműhöz Fehérvár szépséges helyszíneire, miközben szórakoztatnak és elmélkedésre hívnak mindenkit. Új mottójuk: Több, mint koncert! Amint ifj. Major István, a zenekar igazgatója megfogalmazta: a klaszszikus remekek bemutatását vidám élettörténetek, bölcs gondolatok, a művészetek által született felejthetetlen élmények fűszerezik, amelyeket vendégeiknek és Vakler Lajosnak, a sorozat házigazdájának köszönhetnek. Az első koncert március 22-én, csütörtökön 18 órától a Mesés kezdés címet viseli, és helyszíne a Hotel Magyar Király kupolaterme.

Csütörtökön tartják a Somorjai-bérlet első koncertjét
Fotós: FMH-illusztráció

Elhangzik Rossini: A sevillai borbély – nyitány; Boccherini: D-dúr gordonkaverseny; Haydn: C-dúr „Oxford” szimfónia, No. 92. Szólót játszik Kárász András gordonkaművész, vezényel Dubóczky Gergely. A vendég Hirtling István színművész lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában