Siklósi Gyula nevét viseli

2018.06.23. 18:53

A régészprofesszorról nevezték el a fehérvári iskola pincegalériáját

Siklósi Gyuláról, a középkori Székesfehérvár legjobb ismerőjéről nevezték el Fehérváron a Vasvári általános iskola pincegalériáját.

B. Kiss László

A galéria, ahol a korabeli koronázóváros makettjei láthatók, ugyancsak megtekinthető szombaton este, a Múzeumok Éjszakája keretében.A névadó ünnepségen – Laczkó Gábor igazgató mellett – beszédet mondott Török Szabolcs, a fehérvári tankerület igazgatója, valamint Cser-Palkovics András polgármester is.

 

Az iskolai pincegaléria, ahol Fehérvár közép- és török kori erődítményeinek makettjei láthatók, 2008-ban nyílt meg. Az előzetes bejelentkezés alapján megtekinthető kiállítást azóta több ezer iskolás látta. A kiállításhoz, miként a megnyitón elhangzott, a közelmúltban elhunyt Siklósi Gyula régészprofesszor több évtizedes tevékenysége szolgáltatta a tudományos hátteret. A Siklósi Gyula pincegaléria kiállításának fejlesztéséhez a tankerület 1,6 millió forinttal járul hozzá.

Képaláírás: A Múzeumok Éjszakáján a Vasvári iskola pincegalériája is megtekinthető

Fotó: Nagy Norbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában