Ünnepi hangok

2023.11.20. 08:00

Jubileumi koncerttel ünnepelte születésnapját a Székesfehérvári Fúvószenekar

A Szent István Művelődési Ház vasárnap este egy különleges eseménynek adott otthont. A Székesfehérvári Fúvószenekar megalakulásának 35. évfordulóját és egyben alapítójuk, Bíró Zoltán 80. születésnapját ünnepelte egy csodálatos koncerttel.

Hajdú Marianna

A Székesfehérvári Fúvószenekar 35. évfordulója alkalmából rendezett koncertet a Szent István Művelődési Házban

Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

Székesfehérvár zenei életének egyik meghatározó pillanata volt a vasárnap este, amikor a Székesfehérvári Fúvószenekar, a város egyik büszkesége, dupla ünnepet tartott. A Szent István Művelődési Házban tömött széksorok előtt ünnepelték Bíró Zoltán, a zenekar alapítójának 80., valamint a zenekar 35. születésnapját.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A zenekar, amely 1988-ban a Hermann László Zeneiskola növendékeiből jött létre, azóta is meghatározó szereplője a város kulturális életének. Annak ellenére, hogy az „ifjúsági” jelzőt már elhagyták nevükből, a zenekar továbbra is friss és dinamikus fúvószenei repertoárral örvendezteti meg hallgatóságát.

Az ünnepi koncerten a zenekar az elmúlt 35 év legemlékezetesebb darabjaiból válogatott, ezzel is tisztelegve Bíró Zoltán munkássága előtt. A zenekar alapítója 1988-ban indította el ezt a kivételes zenei csapatot, amely során a zenekar nemcsak belföldi, hanem nemzetközi színtéren is számos elismerést szerzett.

A Székesfehérvári Fúvószenekar tevékenysége az évek során túlnőtt a koncerttermeken: rendszeres résztvevője különböző fúvószenekari fesztiváloknak. Ezen kívül a zenekar nagy szerepet játszott a Fehérvári Fúvós Fesztivál megszervezésében és népszerűsítésében, amely mára a város egyik legkedveltebb kulturális eseményévé nőtte ki magát.

A vasárnapi koncert a zenekar és Bíró Zoltán tiszteletére álló ovációval ért véget, ami méltó elismerése volt ennek a több évtizedes művészi munkának. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában