Összetartozás Gála

2023.06.06. 16:00

Kulturális és művészeti találkozót tartottak Abán

Második alkalommal rendezte meg hétvégén az Összetartozás Gála névre keresztelt kulturális és művészeti találkozót a Sárvíz Térség Kultúrájáért Alapítvány és a Sárvíz Alapfokú Művészeti Iskola.

Héjj Vivien

A kétnapos eseményt zenés-táncos programok is színesítették

Fotó: Gőbölös Gábor

A kétnapos rendezvényen színpadra léptek a művészeti iskola csoportjai és Aba Város Fúvószenekara mellett az eseményre meghívott előadók és a szamosújvári Téka Alapítvány művészeti csoportjai is. A színes programok – köztük koncertek, bábelőadás, néptáncos és népzenei gála – a művészeti iskola udvarán kaptak helyet. Az előadások előtt az erdélyi gyermekek Fejér vármegye értékeivel is megismerkedtek, majd Fenyvesi László vezetésével a Dinnyési-fertő tanösvényen túráztak, ellátogattak a Várparkba és a koronázó városban is, ahol az Országzászló téren rövid megemlékezést tartottak.

A diákok a Dinnyési-fertő tanösvény túraútvonalát is bejárták
Fotó: Gőbölös Gábor

A több mint 150 fellépő-résztvevő a szülők által készített „kőleves” elfogyasztásával zárta a napot. A programok sorának azonban még koránt sincs vége: az abai és a szamosújvári testvérintézmény együttműködése jövőre lesz 30 éves, az évfordulóra egész éven átívelő rendezvénysorozattal készül a Sárvíz Alapfokú Művészeti Iskola.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában