300 év története

2023.06.08. 18:00

Filmvásznon is bemutatkozik az adonyi katolikus templom

Adony barokk stílusú katolikus templomát Riedel Jakab építette 1722-től 1723-ig. Az idén 300 plébánia történetét immáron egy dokumentumfilm is megörökítette.

Héjj Vivien

Kettős bemutatóra várják az érdeklődőket július 2-án, vasárnap a Bálint Ágnes Művelődési Ház és Könyvtárba

Fotó: Kiss László

– Nincs még egy olyan hely Adonyban, amely annyi emléket őriz, mint a Sarlós Boldogasszony Plébániatemplom. Ennek apropóján az idén 300 éves templomról Adony önkormányzatának megbízásából, a vármegyei önkormányzat támogatásával, dokumentumfilm készül, ami az épület és a köré szerveződött közösség egységével egy különleges lelki és szellemi örökséget mutat be – tudtuk meg Takács Orsolyától az Adonyi Újság főszerkesztőjétől.

A készítők, a Mozaik Produkció csapatának szándéka szerint A Falak, amik összekötnek című dokumentumfilm a ma emberéhez szól, sajátos képi világgal, egyedi zenével és adonyi szereplőkkel. A különleges hangulatot közvetítő film egyszerre szórakoztat, s gazdagítja nézői történelmi ismereteit.

Az elkészült alkotást első ízben július 2-án, vasárnap láthatja a közönség, ám az előzetes már most is elérhető az adonyi Bálint Ágnes Művelődési Ház közösségi oldalán keresztül.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában