Nagyon jó közösség jött össze

2023.06.09. 21:02

A Fehérvári Versünnep döntőseit fogadták a városházán

A Fehérvári Versünnep döntőseit köszöntötték a városháza kistanácstermében pénteken délután. A diákok már nagyon készülnek a júliusi Székelyföldi Varga Sándor Verstáborra, ahol valamennyien részt vesznek. A tehetségkutató döntőjének résztvevőit Cser-Palkovics András polgármester, Mészáros Attila alpolgármester, valamint Hagymásy András, a Fehérvár Médiacentrum ügyvezető igazgatója köszöntötte.

Fotó: ÖKK

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Fehérvári Versünnepet. A tehetségkutatóra idén 27 fiatal jelentkezett, akiknek a mezőnye a márciusi elődöntő után 12 főre szűkült. A versenyzőket idén is a Vörösmarty Színház művészei mentorálták a felkészülésük során, hogy aztán az április 15-én megrendezett döntőben megmérettessenek az első helyért. A Fehérvári Versünnep első helyén Farkas Angéla végzett, azonban szereplésük eredményképpen valamennyi diák részt vehet a júliusi Székelyföldi Varga Sándor Verstáborban.

A döntősök egy részét – többen osztálykirándulások és felvételik miatt nem tudtak részt venni – péntek délután a városháza kistanácstermében Cser-Palkovics András polgármester, Mészáros Attila alpolgármester és Hagymásy András, a Fehérvár Médiacentrum ügyvezetője fogadta. A jó hangulatú beszélgetésen kiderült, hogy örömmel gondolnak vissza a döntőre és nagyon várják a Verstábort, ahol a Kárpát-medencei magyarság versmondóival együtt táborozhatnak. A döntősök minden diáktársukat buzdítják: vegyenek részt a Fehérvári Versünnepen, hiszen életre szóló élménnyel gazdagodhatnak - adta hírül közleményben az Önkormányzati Kommunikációs Központ.

- Nagyon jó közösség jött össze, aminek szuper érzés, hogy a tagja lehetek – fogalmazott az idei év nyertese, Farkas Angéla, aki a versenydrukk és a készülés ellenére örömmel gondol vissza a döntőre. Felidézte, hogy nagyon erős mezőny gyűlt össze, így izgatottan várta az eredményhirdetés végét, nagy megkönnyebbüléssel töltötte el, hogy az ő nevét mondták ki utoljára. Farkas Angéla hozzátette: bátran ajánlja a versek és az irodalom iránt érdeklődő diáktársainak a Fehérvári Versünnepet.

- Mindig jó érzés találkozni és beszélgetni a fiatalokkal, különösen igaz ez azokra, akik olyan közösségi programokon vesznek részt, mint a Fehérvári Versünnep, ami nyugodtan mondhatjuk, hogy ma már mozgalommá vált, köszönhetően a diákoknak. – nyilatkozott Cser-Palkovics András polgármester, aki elmondta, hogy véleménye szerint idén is egy összetartó, ügyes csapat jött létre, akik színvonalas döntőt mutatták meg magukat. Mint elmondta, a Versünnep következő állomása hagyományosan a Székelyföldi Varga Sándor Verstábor, majd szeptemberben szeretnének egy gálát rendezni a fiataloknak. - Lehet látni, hogy tehetségesek, ügyesek a fiatalok, nekünk pedig egy dolgunk van, megadni nekik a lehetőséget, hogy fejlődjenek – fogalmazott a polgármester, aki megerősítette: a Fehérvári Versünnep jövőre is visszatér.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában