A zene nyelve

2023.05.14. 09:30

Telt házas koncerten állítottak emléket Horányi Ottiliának

Bár már több mint egy éve, hogy nincs köztünk Székesfehérvár zenei-legendája, Horányi Ottilia, szellemi öröksége a fehérváriakban él tovább. A Szent István-székesegyházban rendezett szombat esti emlékkoncert olyan volt, mint maga a művésznő: „csupa zene”.

Kecskés Zoltán

A muzsika hangjai szálltak a Szent István-székesegyházban.

Fotó: Fehér Gábor

A Primavera Kórus alapító karnagya és művészeti vezetője a város zenei életének félévszázadon át meghatározó alakja volt. Nem csak nemzedékek nőttek fel kezei alatt és szerették meg a zenét, de sokan nyertek életre szóló elkötelező hatást is pedagógiai szolgálata nyomán.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A koncert a megemlékezés mellett nemes célokat is szolgált. Adományokat gyűjtöttek ugyanis Horányi Ottilia szeretett intézményének, a Hermann László Zeneiskola régi zongoráinak felújítására, melyben egykori pályatársak, barátok, tanítványok és a szervező Primavera kórus működött közre. A rendezvény védnökei Spányi Antal megyéspüspök és Lehrner Zsolt alpolgármester voltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában