Idén is lesz miből válogatni

2023.05.24. 13:38

Kiderült, hogy milyen programok, előadások várhatók az idei Királyi Napokon

Ahogy az lenni szokott idén nyáron is megrendezik a Székesfehérvári Királyi Napokat, melynek dátumát talán már most érdemes megjegyezni: augusztus 13-20. – tudtuk meg az ÖKK közleményéből.

Déri Brenda

Fotó: FMH-archív / Fehér Gábor

A nagy népszerűségnek örvendő rendezvénysorozatot augusztus 13-án nyitják meg, méghozzá az Alba Regia Táncegyüttes, az együttes senior csoportja és az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola csoportjainak produkciójával. Összesen mintegy száz táncos mutatja be műsorát a Zichy-színpadon. A következő estéken pedig a Királyi Napok Folkfesztiválon a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Duna Művészegyüttes előadását láthatja a közönség.

No, de lássuk is a főbb programokat:

  • augusztus 14.: Fogadalmi szentmise, mely előtt körmenetben kísérik át a Magyar Szent Család ereklyéit a a Püspöki palotából a Szent István-székesegyházba
  • augusztus 16.: R-Go nagykoncert a Zichy-színpadon
  • augusztus 17.: a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar a vendégzenekarokkal karöltve várja közönségét a belvárosban
  • augusztus 18.: Parádé című előadás a Boban Marković Orkestar és a Székesfehérvári Balett Színház közös produkciójában 
  • augusztus 18-20.:Koronázási Ünnepi Játékok 
  • augusztus 19.: Charlie nagykoncert a Zichy-színpadon
  • augusztus 19.: Öreghegyi mulatság, zenés-táncos műsorok a Bory téren
  • augusztus 20.: Szent István napja alkalmából ünnepélyes megemlékezés, szentmise, az óriásbábok felvonulása és az ünnepi közgyűlés után este a Zichy-színpadon zárul a Székesfehérvári Királyi Napok sorozata Erkel Ferenc Bánk bán című művének koncertszerű előadásával, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar közreműködésével. 

A fesztivál idején továbbá megnyílik a „Hadi múltunk kincsestára” – Válogatás a Hadtörténeti Múzeum értékeiből című időszaki kiállítás a Szent István Király Múzeum Rendház épületében.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában