Országos Színházi Találkozó

2023.05.17. 12:00

A fehérvári társulat is képviseli magát a színházi seregszemlén

A 10.Színházi Olimpia keretében Debrecenben rendezik idén az Országos Színházi Találkozót, melyen a Vörösmarty Színház társulata egy Shakespeare-drámával mutatkozik be.

Héjj Vivien

A színház művészi erejét hivatott reprezentálni a Julius Caesar

Fotó: Fehér Gábor

A Színházi Olimpia keretein belül az annak idején félbeszakadt magyar színházi seregszemle, a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) folytatásaként hirdették meg idén Debrecenben az Országos Színházi Találkozót, amelyre a fehérvári társulat is meghívást kapott.

– A színházi seregszemlére a Julius Caesart visszük, mint egy olyan előadásunkat, amely leginkább reprezentálja ennek a színháznak a művészi erejét, törekvését. Bízom benne, hogy ezt a színházi szakma és a debreceni közönség is olyan jól veszi majd, mint a fehérvári – fogalmazott Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója.

A Csokonai Fórumban megtartott színházi találkozóra huszonkét előadás érkezik mások mellett Budapestről, Győrből, Pécsről, Sopronból, Szegedről és Miskolcról. A fehérvári társulat Bagó Bertalan rendezte előadását május 29-én láthatja debreceni közönség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában