“Ne csak a község címerében legyen jelen a szőlőtőke”

2023.04.12. 16:00

Vajon most születik meg a jenői borvidék?

A kezdeményezés szervezőinek célja a bor és a szőlőművelés népszerűsítése mellett a vidéki élet vonzóbbá tétele, legfőképpen a fiatalok számára.

Hajdú Marianna

Az első bormustrára készülnek Jenőn

Forrás: Pixabay

A közösségépítés mindig fontos cél egy település életében. Erre az elgondolásra alapozva hirdették meg Jenőn az első borkóstolót és borversenyt.
A település nem tipikusan a borkultúra fellegvára, de miért ne lehetne ezen változtatni. Ha nem is az a cél, hogy megteremtsék a jenői borvidéket, de mindenképpen támogatni azokat a gazdálkodókat, akik a településen vagy annak vonzáskörzetében a szőlőtermesztéssel, a borkultúrával magasfokon kívánnak foglalkozni, annak jövőt teremteni, árulta el a feol.hu-nak Kerekes Ildikó, a település polgármestere.
A település vezetőjének figyelmét is, egy tősgyökeres jenői testvérpár szorgos munkája és elhivatott jövőképe keltette fel. Így magánemberként, a Németh testvérekkel összefogva álmodták meg az I. Jenői Bormustrát, ami reményeik szerint, 10-15 év múlva már hagyományos, a bor kedvelőinek és a borkészítés magas szintű művelőinek, rangos eseményévé válhat a környéken.
A térség több borászata és borkészítője is felkarolta a kezdeményezést, amire folyamatosan érkeznek a nevezők a boraikkal. 
Április 15-én, 10:00 órától, a négytagú zsűri mellett, várnak minden érdeklődőt és borkedvelőt a jenői művelődési házba, az első térségi borkóstolásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában