Könyvbemutató

2023.04.24. 18:50

Rímekbe faragott koszorúk készültek Fehérváron Jankovich Ferenc emlékére

Verseskönyv bemutatóját tartották a Széna téri Tagkönyvtárban.

Hajdú Marianna

Tizenegy verset tartlamzó könyvvel emlékezett meg a Vörösnarty Társaság, a fehérvári születésű Jankovich Ferencről

Forrás: Fehér Gábor/FMH

A Vörösmarty Társaság tizenegy verset magába foglaló kis könyvecskét jelentetett meg, a székesfehérvári születésű Jankovich Ferenc tiszteletére. A könyv címe: 11 koszorú Jankovich Ferenc emlékére, ami nem más, mint 11 vers a társaság tagjainak tollából az íróra, költőre emlékezve.
A könyvbemutatón, a Vörösmarty Könyvtár igazgatója, Buriánné Tarró Edit köszöntötte a társaság tagjait és a vendégeket, a közös rendezvény alkalmával. A hétfő délutáni programra, a költészet napja adta az ihletet és mivel a szervezők még nem sejtik, hogyan alakul az év vége, a mostani könyvbemutató, jó alkalom a költőről való megemlékezésre. 
Bobory Zoltánnak, a társaság elnökének az ötlete öltött testet a kis könyvecskében, hogy ilyen formában is helyezzenek el koszorúkat Jankovich Ferencre emlékezve. 
A verses füzet bemutatóján a néhai alkotó lányai Anna, Júlia és Krisztina is jelen voltak, akik nagy örömmel érkeztek a rendkívüli ünnepi alkalomra, mert ahogy Krisztina fogalmazott, ilyen még nem volt, hogy édesapjukról verseket írjanak.  
A könyv és a versek megalkotói maguk olvasták fel verseiket a közönségnek. 
A 11 költemény szerzői pedig: Balajthy Ferenc, Bobory Zoltán, Cseke J. Szabolcs, Ferenczy Noémi, Kiss Kálmán, Lánci Péter, László István Jánoska, P. Maklári Éva, Pálfalvi András, Prax Levente, Sajtos Lajos
A megemlékezés végén, természetesen a tagkönyvtár épületén lévő Jankovich emlékműre is felkerült, egy valódi koszorú.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában