Pillangók és vadvirágok

2023.04.08. 14:00

Kun István kiállítása az Árpád Fürdő galériájában

Az Ősfehérvár Alkotóközösség (ŐsfAlköz) szervezésében a székesfehérvári Árpád Fürdő galériája adott helyet lovag Kun István festőművész Pillangók és vadvirágok című tárlatának. Az eseményen lovag Sipos Mari, az Ősfehérvár Alkotóközösség vezetője köszöntötte a művészt és a szép számú művészetbarát közönséget.

Csató József

Forrás: Csató József

Bemutatta a festőművészt, aki Debrecenben született, de családjával Nagytarcsán él és alkot. Gyermekkora óta szeret rajzolni, festéssel mégis felnőtt férfiként kezdett komolyan foglalkozni. Minden technikát kipróbált, de valójában az olajfestészetben találta meg önmagát. Tájképfestőnek vallja magát, de más típusú képeket is szívesen készít. Szeret a természetben alkotni, vászonra festve megeleveníti a fák, vadvirágok, pillangók színes világát.

Lovag Bornemisza Attila esztéta, költő a Batsányi-Cserhát Művész Társaság elnöke, a Délibáb művészeti-irodalmi folyóirat főszerkesztője nyitotta meg a kiállítást. Elmondta, hogy Kun István egy érett, mára már országos hírűvé vált festőművész, akire büszke a  művész társaság. Őstehetség, akinek számos kiállítása volt már hazánkban, de képei magángyűjteményekben, külföldön számtalan országban, újságok lapjain, kötetek hasábjain és az internet világában is megjelennek, felismerhetőek. 

Az eseményt lovag Tóth Tibor Tibiton előadóművész ének-zenével, az alkotóközöség pedig versekkel tette még színesebbé, emlékezetesebbé az ünnepi tárlatot. Kun István festőművész kiállítását április végéig tekintheti meg a közönség.

Forrás: Csató József

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában