Dupla tojás kihívás

2023.04.04. 08:30

Kőszárhegyen nem csak egy tojás készült

Alsószentivánról, személyesen Nagy Orsolya alpolgármestertől érkezett a kezdeményezés Irsa-Borján Dórához, hogy ők is küldjék el címeres tojásukat a tervezett vármegye tojásfájára.

Hajdú Marianna

Szerdán utazik Alsószentivánra a kőszárhegyi hímes tojás.

Forrás: Irsa-Borján Dóra

Szülői különítmény

Mint ahogy már sok település, Kőszárhegy sem maradt ki a kreatív feladatból.

Nagyobbik gyermeke óvodás korú és adta magát az ötlet, hogy az ott kialakult szülői ismeretségből, kreatív kézműves csapat alakuljon – mesélte a feol.hu-nak Irsa-Borján Dóra. Az óvodai szülőkből verbuválódott kis csapat nagy örömmel állt neki, hogy hímes tojásukat elkészítsék.

Az alkotás 

Stivi Dóra és férje Stivi Balázs alkották meg az alapot rétegelt lemezből, amit lézerrel vágtak körbe, tojás formára.  

A tojás egyik oldalán lévő címer, szintén lézertechnikával készült, amelynek színezését Irsa-Borján Dóra készítette.

A tojás másik oldalán – a kék alapon fehér virág – a hagyományos hímes tojás festésének mintáját utánozza, amelyet Bittmann Nóra pingált ügyesen. Az elkészült tojás szélén napsárga és élénk kék szalag fut körbe, gyöngyökkel rögzítve a szalagot. A tojás tetején, a szalagból készült sárga virág pedig, nem lehetett más, mint a környék jellegzetes, védett növénye, a tavaszi hérics, ami a hegyen nyílik.

Hohó…van másik!

Kőszárhegy húsvéti hímes tojását Irsa-Borján Dóra és férje, személyesen viszik el Alsószentivánra, a többi település dísze mellé. Az egyedi készítésű húsvéti dísznek, azonban került párja is. Nemcsak a vármegye tojásfájára dolgozott a kis csapat, de gondoltak falura is. A másik, hasonlóképpen rajzolt, gravírozott és festett tojás, a művelődési ház bejáratánál lett kifüggesztve, amit mindenki megcsodálhat, aki arra jár.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában