Versíró pályázat

2023.04.28. 15:00

Kis „Petőfiket” jutalmaztak

Érzelmes, rímes szerelmes versek és a hazai tájat ábrázoló költemények is érkeztek az Aranybulla Könyvtár versíró pályázatára. Az értékelést csütörtökön tartották.

FMH

Az eredményhirdetés résztvevői: balról Mozgay Flórián, Veres G. András, Incze Rebeka Tilda, Csiszárné Mahler Mónika, Mészáros Sára és Viza Dorottya Anna

Forrás: Aranybulla Könyvtár

A könyvtár a Petőfi-bicentenáriumhoz kötődve hirdette meg márciusban a Kis Petőfi kerestetik! című pályázatát, amelyen a költő három ismert versét – Füstbement terv; Fa leszek, ha…; Az Alföld – adták meg ihletforrásként haza/tájábrázolás, szerelem, illetve család témakörökben. Nevezni felső tagozatos és középiskolás diákok nevezhettek.

A verseket a könyvtár igazgatója, Csiszárné Mahler Mónika, Bokros Judit újságíró és Pálfalvi András költő értékelte. Döntésük szerint első lett Incze Rebeka Tilda a székesfehérvári Talentum Református Általános Iskolából. Második helyezést ért el Mészáros Sára a Széna Téri Általános Iskolából, és harmadik lett Mozgay Flórián a Zentai Úti Általános Iskolából. A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanulója, Veres G. András különdíjat érdemelt ki.

Az ifjak az eredményhirdetés során rövid értékelést hallgathattak meg a pályaművekről, valamint Petőfi Sándorról is szó esett. A díjazottak könyves jutalmakkal térhettek haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában